Animated Superman Logo

kebabow


Lonely Me

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Monday, December 31, 2012

2012-macam2 hal

salam

hye uols
pe habaq?harap angpa smua sht2 blaka naaa..

entry kali ni ako nak imbas sepanjang tahun 2012 ni
apa yg ako dah lakukan sepanjang thn ini
sok dah masuk thn baru..
azam pon kena ada yg baru gak kan...
tp azam thn ni dah tercapai ke??
kompom geleng pale kan kan..
hahahhaa..
tp pd meke yg tercapai
ako nk ucapkan bravo r yek
tp yg tak tercapai tu...
ermmm cuba tuk tahun depan..aheks..

ako lak...??
honestly ada yg tercapai n ada yg tak tercapai dek akal...erkkkk
tp pape pon...jom kita imbas kenangan ako sepanjang thn ini...

JANUARI
  • wat azam baru ~ mood : ye ye arr
  • gado ngn sidia ~mood : xde mood
  • baek kembali ngn sidia ~mood : ceria kembali
  • genap sethn ako bekerja makan gaji ~mood : suka sukaaa
  • g maen badminton, futsal, berbasikal...exercise sehhh...tp bdn tak kuwus gakk..hikk ~mood : tak tau
FEBRUARI
  • besday adik ako yg num 3 n last ~mood : happy sedang2 heheehe
  • besday kawan2 opis n kawan2 bkn opis ako ~mood : sama seperti yg di atas =)
  • kawan2 opis wat seprise sblm besday ako (sumpah ako tak tau plan ni tp sidia ingat ako tak nak sambut ngn dia...huhuhu..mood sedih sgt...) ~mood : hehehe...suka sukaaa sukaaa
  • gadoo- gadoo ~mood : ntah
  • sambut besday sendiri n pakse sidia tuk sambut skali (huhuuhu..sambut besday terakhir bersama) ~mood : erkkkk
  • baek sejap ngan sidia.. ~mood : mcm kat atas gak
  • bos kecik n big bos sambut besday ako n kawan2 unit ako yg sama bulan ngn ako.. ~mood : opcoz suka..hahahhaa
  • dpt pezen ~mood : laeilah suka
MAC
  • besday adik gegurl ako ~mood : dia yg suka.. ako cam biasa je.. ngeeee
  • bln ni lah wat ako perang besar ~mood : sgt tak suka
  • ako break up betul2 dgn sidia...waaaaaaaaaaaaa ~mood : sgt sgt sgtt sgttt sgtttt arrgghhhhhhh!!!!!
  • menci mencii menciiiii ~mood : waaaaaaaaaaaaaa
APRIL
  • april foolllll...hahahha ~mood : xde feel pon
  • mood sedih.. ~mood : sedih gak lahh..apadaaaaa
  • amek cuti panjang ~mood : macam2
  • tertekannn..... ~mood : streeessss.....ehh sama je kan maknanye tu...
MEI
  • nekad potong rambut pendek ~mood : kepuasan sendiri
  • mood masih tak terkawal laei ~mood : ntah..tak terkawal laei
  • nekad p beli violin wpon ako tak reti nak maen... ~mood : excited sgt
JUN
  • besday kawan kat opis ~mood : doranglah yg happy, ako tumpang kegembiraan je...
  • dpt sedara baru..anak anuty ako lahir bln ni ~mood : suka sbb bertambah laei kekazen ako
  • ada annual makan2 kat prestariang ako dah lupa nama company tu...ngeee..durian yummyy ~mood : tak tentu arah mood ako time tu...sbb dpt makan free... hahahhaha
  • sidia pergi bercuti..HUH!!! ~mood : ada dia kisah???
  • bz kan diri dgn aktiviti bersama rakan2 ~mood : santaikan otak
  • pakse diri tuk wat aktiviti yg memenatkan bdn dan sekaligus tdk memikirkan sidia ~mood : so so je
  • keputusan : gagalllllllllll ~mood : tenseennnn
  • kawan2 ako kat pejabat dpt anugerah cemerlang..ako??blom sampai timenye laei..baru sthun keje kot..ngeeee...INSYAALLAH..thn depan..aheksss..berangannnnn ~mood : berangannn
  • p bermandi manda di sg tekala....release tensen sat ~mood : syok
JULAI
  • mcm2 hal ako dgr pasai sidia..ermmmm ~mood : tak tau 
  • besday sidia...... ~mood : happy.. mmmm
  • mcm biasa...gado n baek selepas itu ~mood : tak tau gak
  • decide ngn kawan2 nk p vacation ~mood : excited
OGOS
  • p vacation ngn rakan sepejabat ~mood : teruja
  • jalan2 di langkawi...(tp still ingt kat sidia) ~mood : 70-30 %... hihihihi
  • RAMADHAN kembali laei...(Alhamdulillah dpt merasai Ramadhan laei kali ini) ~mood : sgt sgt sgttt suka
  • buka puasa bersama rakan2 opis dan ada gak buka puasa bersama sidia walaupon kami dah berpisahhhhhh...hukkkk ~mood : 50-50 %
  • iftar bersama rakan skolah rendah gak ~mood : suka bangettttt
  • kete member ako ada kucing dlm enjin dia..muahhaha..(so jadi penyelamat wat seketika waktu wpon ada brader jakim yg kuarkan kucing tersebut..credit kat brader jakim tu..=)..) ~mood : gelak besaqqq muahahahha!!!!!
SEPTEMBER
  • sambut AIDILFITRI kat kg ~mood : best sbb blk kg...yeyyyyyy!!!
  • raya raya dan rayaaa laeiii ~mood : happy happy dan happy laei
  • mintak maaf tp still gado laei..hihihihi.... ~mood : erkkkkk
  • ada sambutan ari raya di opis ~mood : sakannnnnn ^__^
  • besday dak pejabat..so sambut pon kat pejabatlah yek ~mood : mcm biasa gak..dorg yg suka
  • sepatutnya bln ni p hatyai tp cancel last minit...kecewa sgt.. =( ~mood : kecewaaaa sgttt
  • kazen boy ako kawen ~mood : suka betul dia...hahahhaa
OKTOBER
  • big boss ako last bln ni sbb kena transfer kat bahagian laen dan dpt big bos baru ~mood : sedih kot..hehehehhe
  • bos kcik ngn kawan opis ako dpt baby baru ~mood : meke dan kuarga meke yg happy
  • ada walk charity...sidia???ermmmm ~mood : happy n bosan gak
  • besday ibu n apak ~mood : happpyyy sbb ako syg dorg sgt2..Alhamdulillah masih diberi kesihatan yg baek dr Allah SWT
  • anniversary ako yg ke3 thn ..sepatutnyalah..hukkk ~mood : tundukkan wajah ke bawah..huhuhu
  • dpt seprise dr sidia pd 19/10/12 tp tuk 20/10/12 ...(suka sgt sbb dia still ingt tarikh keramat kami) ~mood : sgt suka tak terkata kot...hahahha
NOVEMBER
  • cuti deepa n awal muharam..so blk kg lama sket ~mood : suka banget
  • perang besar laei wpon dah tak de kena mengena laei ngn sidia ~ mood : tak suka
  • keje berlambak kat opis tp otak pemikiran dan hati dah melayang2 sbb nk p vacation..ngeeee ~mood : no mood...hahahha
  • p USS ngn kawan skolah merangkap kwn sekerja ako dulu ~mood : teruja  yg teramat
  • g kursus yg sepatutnya.......5 ari stret... penat n lotehhh tp fun gak r ~mood : syokk sbb tak duk opis
  • mojo tak de dah..huhuhuh 26/11/12.. saat terakhir bersama dia di opis.. =( ~mood : sedihlah dowhhh.... huhuhuhu
DISEMBER

  • mojo jr...ada org belikan sbb ako meratap sedih atas kematian mojo ako...so dpt pon yg serupa sejibik dgn arwah mojo ako....ngeee ~mood : kesedihan semakin pulih
  • teringin mkn doghian dan akhirnya dpt jugakk... ~mood : sgt teruja
  • dpt jumpa ngn si dia...uiikkk lama tak jumpa...winduuuu bangetttt ~mood : happy yg tak tau nk kata cam ne laei... ngeeee.... tp ada rasa sedih gak..sbb dah tak de pape kan.. huhuuhukk
  • dpt kuaters setelah sekian lama apply ~mood : suka mcm dpt umah sendiri padahal menyewa ngn kjaan gak...ekekkekekeee
  • helmet merah ako hilang kat opis...cipanziiii betullahhh... ~mood : marahh ni...berasap kat kepala...
  • reunion dgn dak2 opis lama kat kampung tercinta..aheks ~mood : gumbira di hati
  • sempat lepak kat singapore ngn kawan2 matrik ako..plus dpt bergambo dgn asraf muslim n Que haidar..hahhaa..motiipppp????... ~mood : suka sendiri...hahahha

pape pon ako nk ucapkan selamat tahun baru pada korang semua..jadikanlah thn 2012 kenangan yg terindah dlm hidup kome sekalian..apa pon yg berlaku dan terjadi pada thn 2012 adalah sesuatu yg patut dibanggakan dan bukan ditangisi semata2..chewwahhh..pandai ako nk bebel kat korang kan..peringatan ni pon ditujukan pada ako gak..ngeeee..so fair n square yekk aheksss...

bye uols..jumpa thn depan dgn cete yg lbh mengarut dan menyampah....hahahhaa....lalallalalallaa....

Happy2geTher...
iLOVEuTillTheLastBreath..
muuaaaccchhhhhhhhhhhhhhhhh
peace yow!!


Friday, December 21, 2012

Sapa AMEK????

Assalamualaikum dan salam 1 Malaysia...

okayyy..memandangkan mood tengah serabut calar balar laei so entry kali ni ako cuma nk luahkan sket perasaan je ... wooiii SAPA AMEK HELMET AKO???? tensennnnnye...tau tak tu lah helmet kesygan ako tu dowh..sampai ati ko amek tanpa ada perasaan bersalah kan kan kannn..... tak ke ko rasa nnti akan ada kudis2 di kepala ko plussss bernanah kalo ko pakai helmet ako tu...puiiii....oppsss...takpe...sabar beb... ada hikmah ni.. mayb ako akan dpt helmet baru kot...Amin.. harap2 adalah sesapa yg akan wat derma kilat tuk belikan helmet baru tuk ako...ahekssss .....

pape pon..ako doakan yg terbaek tuk si pencompek helmet ako tu...kalo ye pon ko suka sgttttt kat ako..trus terang sudah... tak yah lah nk rembat2 helmet plak... tak macho lah lu beb... ehh cop2... betul ke yg rembat helmet ako tu laki ekk..ntah2 same gender je ngn ako....waaaaaaaaaaaaaaaaa.... ako nk HELMET ako lahhhh........ huhuhuhuhu


mood : BENGANG

@eppY 2getTher@

Thursday, December 13, 2012

SURAT KEPADA

Assalamualaikum wbt

Hye awak. Saya harap awak sihat2 belaka.. Saya sentiasa doakan yg terbaek tuk awak. Awak nak tau tak kenapa saya bagi surat ni pada awak..?? Sebenarnya, saya windu sgt2 kat awak.. Saya tak tau nak katakan camne perasaan saya ketika menaip surat ini.. tacink sgt2.. Awak tak rasa apa saya rasa ketika ini kan kan kan.. =( 

Awak, saya dapat tahu awak sakit yek... Saya mintak maaf sbb saya tak dapat temankan awak sepanjang awak sakit.. Kalau awak nak tau, jauh disudut hati saya ni saya nk sgt2 jaga awak kat sana.. Tapi awak pon tau kan keadaan dan situasi kita sekarang ni mcm mana.. Saya tak nak awak anggap saya tak bertanggungjawab atau saya hanya perlukan awak di saat awak tgh sihat saje.. Tak awak.. saya bukan macam tu.. Saya mmg nk jaga awak kat sana tapi...... keluarga awak tak suka kat saya..lebih2 laei si dia tu..awak tau kan sapa yg saya maksudkannya.. sbb tu jugak saya tak dpt nk jaga awak.. Kalau ikutkan kedegilan saya ni, saya nak ke sana temani awak tau.. tapi saya tak nak keruhkan laei keadaan yg dah keruh sgt ni..nanti akan jadi tegang plak... ermmmmm... Saya harap awak memahami keadaan saya jugak yek... dan saya harap awak tak fikirkan negatif yek.. Sekiranya awak nk gak fikir negatif pasai saya, takpelah.. Saya terima sedanya... 

Awak... saya tak nak awak sakit. Tolong jaga kesihatan dan jaga diri tau.. sb saya tak leh nk jaga awak , saya tak leh nak temani awak mcm dulu2 lagi, saya hanya mampu lihat awak dari jauh, saya hanya mampu doakan awak dari jauh.... saya hanya boleh pendamkan kerinduan yg teramat ni dalam2 kat sudut hati saya ni... saya ada awak tp dalam hati saya... saya simpan awak dlm hati saya.. saya tak nak simpan orang laen.. saya tak kan menduakan hati saya ni.. awak dah takluki seluruh hati dan jiwa saya.. awak dah ikat hati saya ketat2.. kemana saya pergi, saya akan bawa awak dalam hati saya ni.. Awak, saya rindu sgt2 kat awak.. tak tertahan rasanya tp apakan daya...saya tak mampu nak melawan arus dalam keadaan saya keseorangan =( ...

Awak, awak kena sihat tau..awak kan nak bersuka ria dgn kawan2 awak nnti... saya tak nk awak sakit plak.. nanti awak rasa tak selesa n rasa tak syok bila keadaan cam gitu mendatang kan.. ingat pesan saya ni, jaga kesihatan n jaga diri awak.. bukan tuk saya tp tuk diri awk jugak..yg nak bahagianya sapa? awak jugak kan... yg nk g bersuka ria sapa?? awak jugak kan.. so plisssss saya merayu...jagalah kesihatan awak tu yek...kesihatan tu penting tau..kalo awak menahan je kesakitan tanpa ada rawatan mcm mana awak nk bergumbira bersama dgn kawan2 awak tu?? sejap je awak dapat bergumbira ... tp pastu awak kena tahan sakit laei.... so tlg jangan degil n ikut sgt perasaan nk enjoy awak tu saje yek... ermmmmm ....

Maaflah..surat kali ni saya byk kisarkan pasai kesihatan saje...InsyaAllah kalo ada jodoh laei, saya pasti akan tuliskan surat kpd awak laei yek...tp awak tak perlu menunggu atau mengharap pon.... saya tak harap tuk awak baca surat ni pon... saya menaip sbb saya tak tau macam mana nak luahkan kat awak.. ni saje yg dpt saya buat... luahkanlah kat cni je.. huhuhuhuhu...

sekian saje entry ari ni yg bertajuk 'surat kepada'... =)
motipppppp.... hanya tuhan saje yg tau apa yg ako rasa... =(

*sakitnye pendam windu*

h@ppY 2getHer

Wednesday, December 5, 2012

KU AKUI

Asslamualaikum n Salam Sejahtera

KU AKUI
DIKAU BUKAN MILIKKU

KU AKUI
AKU BUKAN MILIKMU LAGI

KU AKUI
CINTA INI TERPAKSA AKU PENDAMKAN

KU AKUI
CINTA INI HARUS DIHENTIKAN DISINI

KU AKUI
KASIH SAYANG INI TIADA NILAI BUATMU

KU AKUI
KENANGAN INDAH BERSAMAMU MASIH TERPAHAT DALAM SANUBARIKU

KU AKUI
ENGKAU SENTIASA ADA BERSAMAKU WALAUPUN HANYA BAYANGANMU SAJA YG MENEMANI HIDUPKU

KU AKUI
RINDUKU PADAMU SGT SUKAR AKU PADAMKAN

KU AKUI
SAAT AKU MERINDUIMU AKU HANYA MAMPU DUDUK TERDIAM SAMBIL MENGHAPUSKAN SETIAP TITISAN AIR MATA YG MENGALIR DIPIPI KU

KU AKUI
BANYAK LAGU2 YG MEMBUATKU TERKENANG AKAN DIRIMU

KU AKUI
KADANGKALA AKU TERASA SUKAR UNTUK BERNAFAS HANYA KERANA DIKAU TERLALU JAUH TUK KU GAPAI

KU AKUI
KU DIAM SBB AKU TAK NAK MENYAKITI HATIMU DGN KATA2 KU

KU AKUI
AKU SENYUM SBB AKU INGIN MENJAGA HATI ORG YG AKU SAYANG

KU AKUI
INILAH AKHIR CINTAKU

KU AKUI
INILAH AKHIR KISAHKU

KU AKUI
AKU SGT2 RINDUKAN DIRIMU PADA SAAT INI

DAN YG AKU PALING AKUI
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/
/

KU AKUI
NYANYIAN DR HAFIZ AF.......HEHEEEHEE!!!!
(lagu ni best gak..bait2 dlm lagu ni sgt terasa ke'tacink'ngannya ok..)
gedikksssss!!!!


eppY 2getHer ^__^


Friday, November 30, 2012

Puisi ke pe ni...???!!!


mengharap CINTA yg tdk pasti
biarpun sukar menerimanya
aku hanya di sini
mengharap menanti
biarpun tiada harapan

masihkah kau ingat?
janji CINTA kita dahulukala
adakah kau merindui saat-saat bersama?
atau hanya aku sahaja yg merasainya.....

air mataku mengalir deras ke pipi
menyelubungi di setiap sudut wajahku
kerinduan ini mencengkam sanubariku
hingga menyesakkan saluran penafasanku

sampai kapan harus aku berterusan begini?
meratapi sebuah kematian CINTA yg tdk kesampaian
menonton akan bayanganmu diperkarangan mindaku
menjadi rakaman yg sgt berharga dan tak ternilai

CINTAku...
dengarlah bisikan hatiku
disanubari ini masih lagi dirimu yg kudambakan......

CINTA PERLUKAN PENGORBANAN


*eppY 2gehTer*



Monday, November 26, 2012

Part 2- USS


AsSalamualaikum n Salam Sejahtera uolsssss

entry kali ni part II nye yekk.ako dah janji nak cete kan kankan..so ni ako tebus blk janji2 maneesss ako kat korang yekk..jgn tuntut laei pas ni ekk..hahahhaa..n sowi gak sbb lambat nak update....ako sgt bz dgn macam2 hal lately ni...ni pon baru je balik dr kursus selama 5 ari stret...huhuhuh

okayyy.. contd.....kami tiba sana dlm kol 955am...5 min laei USS akan kami takluki...hahahaha...so sampai je kat globe berputar USS tu..apa laei..kami pon truskan aktivit utama kitrg iaitu...AMEK GAMBO sendirilahh... apa daaa....hahahhaa..sgt jakun. =) ...kalo tak amek gambo nnti tak de bukti yg kukuh yg menyatakan bahawasenya kami dah penah mai sana...tui tak?so ni lah bukti kukuh drpd kami.....

masa  ni dah ramai org beratur... huhuhuhu 
ok lepas je si penjaga tiket tu tgk tiket, kitrg pon bergegas ke tempat 3D Transformer..woody wood packer duk tgh berlegar2 kat tepi jalan nk masuk tu pon kami takat jeling sipi2 je sbb nk kejarkan Transformer tu..maklomlah, kat sana paling ramai yg akan terjah dulu...laei satu sbb kami tak nak buang masa sgt...ngeee.....sampai je kat pintu Transformer kitrg masih laei dlm keadaan jakun berlari sbb nk berebut bratur masuk ke dalam...hahhaa..poyo plak rasanya...tu pon nak lari2 gedik...ekekkeke.. tp pape pon tahniah pd kami berdua sbb berjaya beratur ditmpt sepatutnye... =)

beratur punya lah panjang... haiiissshhh ...sgguh menguji kesabaran n bila dah nk sampai ke depan skali tu..boleh lak dorg stop jap sbb alasan nk tambah kete..so almost half n hour gak kitrg lepak kat Transformer tu...awatlah tak nk tambah kete sblm nk buka..ni dah ramai beratur barulah terhegeh2 nk tambah tu ini...sgt2 piss offff time tu...tp disbbkan tujuan utama mmg nk masuk so kami pon bersabar je lah...pasrah dgn keadaan di sana.......

penat berdiri maka kami pon duk seketika sambil tggu depa tambah kete laei...
ngn Charlie Chaplin....teruja sungguh tgk aweks berdua ni kot..aheks 

akhirnya.....selepas tamatnye sesi beratur yg agak panjang dan lama , ako pon kuar dgn wajah yg sgt ceria... kiut kan..wakakkaa.....

pas Transformer kitrg trus attack Lights, Camera, Action..kena  relex2kan jantung jap..sbb Transformernye 3D sgt2 menakjubkan...ok, kat cni kitg diberitau mengenai Steven Spielberg (betul ke ejaan nama dia ni..erkkk...huhuhu).. cth set dia mengarah...ok kat cni ako tak de pic set mengarah dia tu..sbb ako takut kena halau bcoz of my camera kuarkan flash...apa ke bodohnya ako kan..off kan je lah flash tu..ye dakk..tp sbnrnye ako tak nmpak pon sapa2 yg amek pic kat set tu...tu sbb ako wat alasan ada flash camera tu...hahaha..sengalll.kan dah rugi tak dpt amek gambo....tp kat sini pon besh gak..sbb mcm real yg amat..ngn bot kat atas siling tu terjatuh, ada ribut, taufau bagai, tingkap set tercabut melayang2..owhh ok melayang tu ako tipu je...jz tercabut n terangkat cam tu je ...hehehe....kat permukaan air lak dorg kuarkan api...terasa bahang lak seketika kat set tersebut..tp it was so cool okay..i loikeeee...pasni kalo dtg laei ako kena masuk n amek gambo...hihihihi...

part yg dinanti-nantikan..jeng jeng jenggg...roller coaster CYCLON..makk aii punyalahhh teruja ako sampai tak terkata dek kata2lah bila tgk roller coaster tu...eeeiiiiii takutnye tp i loike....tak adventurelah kalo dtg cni then tak maen roller coaster yg ala2 nak tercabut gigi ni...hahahhaa..seyezly..ako sgt2 suka game yg macam ni...n sorry gak ako tak de pic tang CYCLON ni..korang leh google sendiri ekk..tp mmg besh..dah ako akan pastikan ako akan naek laei kalo ako ke sana laei skali... =)

byk tempat yg kitorg dah letakkan kesan jejak kaki kitorg kat sana... antaranya kat Ancient Egypt...roller coster yg sgt sgt sgttt..erkkk..g try ekk...hahahhaa.. pastu ke castle Shrek...Far Far Away..tgk cete shrek in 3D..amboi donkey maen renjis2kan bersin dia kat kitorg...eeiiuuuuuuuuww... =)..tp mmg besh..so dtglah yek kat cni..wahhh promot abes ako kan..patut USS kena bayar tips sket kat ako ni...ngeee....

pas dah settle semua aktiviti luar, kitrg pon truskan aktiviti dalaman plak...SHOPPING time..hehhehe.. tak shopping mana pon huhuhuh..kira time2 petang adalah tuk aktiviti santai bersama kedai2 nafsu dan mengejar ala-ala gediksss karektor2 yg bertempiaran di jalanan tu...sgt teruja ketika waktu kejadian tu...jakun seketika.. hahhahaha .....

sebenarnya byk laei tempat yg kitorg jalan tp tak ingat nama benda2 tu semua..so sowi uols... =)

n now ako malas nk meleret panjang2 entry ni wpon keadaan dah nmpak mcm sgt panjang..so ako jamu korang semua dgn gambo2 yg sgt gojes dr ako dan kawan ako...hehehee...jgn muntah darah sudah yekk......soooo kita EnjoY....hehehehehhee...

shrek ngn wife dia fiona...comey gak kan kami...lallalaa


weols ngn the characters of Seseme Street.....

tadaaaaa.... Madagascar in Da House

wif peguins
kungfu Panda..yeyyyy...suka suka suka sgttt.... 

bersama antu-antu mat salleh..teater musikal yg sgt asyik skali... ni last part kitorg g tgk sbb kaki dah menjerit soh berehat sebentar... 

ok actually byk laei pics yg ako nk tunjuk kat korang tp rasa cam dah lotih plak ni..hehhee..takpelah..sket2 sudah kan...kang byk2 lak korang lak akan muntah darah plak..maklomlah nmpak cam kiut miut je kitorang kan kan kan...hahhaa..kan dah cakap...ada yg dahh wekksss...ada kami kisah??kahkahkahhh...

so ako rasa korang patut pegi sana tuk mengEnjoykan diri..pada meke yg sgt2 stress tu ako sarankan korang g lah bercuti kat cni yek...n sediakan duwet yg agak melampau byknye ek..sbb apa...ako tukar tak byk pon tp nafsu membeli tu membuak2 sampaikan ako terpaksa menahan nafsu membeli tu..huhuhuhu.. nak wat camne...nama pon nafsu kan..serakahhh betul nafsu ako time tu.. hahahahhaa.....

ok peeps...ako dah tak larat nak menaip laei..seyezly, ako asek tgk je gambo kitorng ni...haiisshhh nk kena p laei ni....oppsss tp bila??? TUNGGUUUUUUUUUU...lalalallaa....


@ ePPy 2getHher @



Sunday, November 18, 2012

USS here we are....part 1

AsSalamualaikum n Salam 1 Malaysia dan juga luar Malaysia... =)

Tanggal 14 November 2012 bersamaan 29 Zulhijjah 1433
ako ngn kawan ako p USS..

amacam....tiket sudah ada...eeeeeiii tak sabarnyeee..lalallaa

seperti yg kami jangkakan...
ramai org n ptg tu akan ujan..huhuhu
takpe...disebabkan otak kami cergas dan aktif laei
maka sesampai sana mmg kitorg akan attack baju ujan dulu...
so kami pon p lah beli baju ujan (selepas sampai n sdg beratur tuk masuk ke dlm USS)
3 dollar sehh..dah naek sedollar...=(

sebelom sampai sana, kitorg kena berkumpul kat depan Tune hotel di Danga Bay JB..mengikut kata kawan ako, bus akan dtg dlm kol 7.30am..n kami dah sampai sana dlm kol 7.00am..so teruja tak teruja kitorg time tu..setgh jam awal laei tau.. INTERGRITI..hahahhaha..poyozzz kan kan kannn..dan kami bangun seawal 530am okaayyy...amboiii paginyeeee... =)
time ni tak ramai laei org yg ada depan otel tune..tp pas kitorg melangkah masuk kat depan  tembok tune tu..amboiiii ramailah plak org kat dlm tu..huhuhu..kompom kena berebut kat USS nnti...waaaaa...


tunggu punya tunggu...bas kami tak kunjung tiba laei..ako dah mula resah gelisah..asek2 bas org laen yg sampai dulu..cesss...denguss hati ku...kawan ako mula bersuara...'jap lagi ada lah bas kita'...haiiiiss punyalah teruja sampai bas dtg lambat pon ako dah bingit..ako kan INTERGRITI maka bas pon kena gak mcm tu..hahahhaa.. poyozz kali kedua..aheks

at the last sampai gak bas kitorg tu...nasib baek yg tukang handle tu kecik molek n nampak comey je.. so ako pon jadi cool balik...apa laei..bas sampai je kitorg duk ngejar bas tu..last2 uncle tu kuar dr bas n tutup pintu..harapan nak naek dulu pon berkecai...huhuhu..so kami kena tggulah laei...takpe..sekurang2nya bas dah ada depan mata..so rasa lega sket..bukan apa, ako takut kena tipu je..hahaha..motipppp!!!

ok bla bla blaaa.....kitrg pon naek bas n gerak dlm kol 7.45am jugak lah..sampai kat imigresen dlm kol 8.15..kat tambak johor dah mula jem...kete byk, bas pon byk..motosikal laeilah berderet2..kebanyakkan org mesia esp org johor ni ramai yg berkeje di negara jiran so tak heranlah bg ako kenapa byk motorsikal kuar masuk kat tambak ni...

check point pertama..turun dr bas sbb nk p check pasport lepas ke dok...lokasi : imigresen Malaysia..perghh yg kat cni mmg dup dap dup dappp..maklomlahh takot tak lepas..(pssstt nak tau nape dup dap dup dap...sbb ako dah lama benti byr duwet PTPTN..huhuhu..bkn tak nak byr...tp thn depan baru stat nk byr blk sbb ekonomi ako baru nk kukuh blk..so jgn ingat ako ni peminjam tegar plak ekk...no no noooo...hikkk)...Alhamdulillah...legaaaa sbb ako terlepas drpd kena tahan kat tambak johor tu....hahhahahaha.....so naek blk kat dlm bas dgn hati yg sgt teruja.. cabaran pertama dah berjaya..yeyyy!!!

bubye JB..sy g seberang jalan jap ekk..malam kang baru blk tau..do miss me yek...hehehhe

check point kedua...lokasi : imigresen Singapore...so kami kena turun dr bas laei skali n kena bawa apa2 jenis barang yg ingin dibawa masuk ke dlm Singapore..okay fine...dorg ni memang stret gilew...so uncle bas dah warning awal2 jgn TINGGALKAN apa2 barang dlm bas dia tu..tuuu diaaaaa....warning baekk punya..hikkk... kami pon apa laei... menurut perintah je lah..kang tak pasal2 dia tak mau bawa kitorg kat USS lak...waaaaaaa..melalakkkk kami nnti... =)..ok cont so pas check mcm biasalah trus naek bas balik..n the time to have fun semakin hampir............................

situasi dlm bas : tido sejap sbb mata masih berat laei..tp hati dah terlonjak2 gedik tak tertahan..
ni situasi selepas tamatnya sesi mengecheck pasport yek...

ok...ako sambung ke'excitedtan ako kat part 2 plak ekk...hehehee..
bas stat gerak je mata ako pon stat katup..bila dah katup so ako tak tau lah apa yg berlaku sepanjang perjalanan ke sana...tup tup ako buka mata dah nampak castle shrekkk..waaaaaaahhhhhhhhhh....trus terbuka mata ako dan tak rasa ngantok laei..lalalalaa..dah sampaiiiii....

.......ok to be cont...... ngeeeeee..jgn maraaaaa.... =)

@ePPy 2geTher2@


Tuesday, November 13, 2012

Baby Sitter

Salam to all


pe kes entry kali ni? nk cete sal baby sitter ke?
or ako yg kena sitter baby kan ...hahhaha


ok lor stret to the point..baru2 ni ako blk kg..
maklomlah saje amek cuti panjang sket
sambut deepavali ngn awal muharam di kg..
laei pon ada aktiviti sampingan yg laen gak tats y lah ako amek cuti yg agak panjang sket..nak p berhoreyy kat USS plus nak release tensen gak...huhuhu

so sepanjang ako kat kg...keje sampingan ako mcm biasalah..makan tidoq makan tidoq...lalalallaa..ada gak ako wat keje2 laen tp malas nk mention je..ahekssss...maka nk pendekkan cete laei..walaupun tak panjang sgt mukadimah ako...erkkk tk panjang kot...ngeee...ok stop..contd ok...makcik ako..merangkap adik ibu ako menghantarlah anak2 dia ke rumah ibu ako...maklomlahhh kan cuti sekolah...plus ibu ako mmg tlg jaga anak2 makcik ako pon....

anak2 makcik ako merangkap kazen2 ako lah tu kan bila makcik ako dah ada anak kan kan kan....hahhaha...dorng ni 3 beradik...yg sulung darjah 5 yg tgh lak darjah 3 dan yg bongsu baru 5 bulan..

nak dijadikan cete...ako kena jaga yg kecikkk skali tu..hehhehe..prektis awal2...kahkahkahhh...

1st day ako jaga...ermmm tak de masalah pon..ako takat dukung je lah..n tukar pampers bila dah berat je lah yekk..yg laen ibu ako yg uruskan...semuanya berjalan lancar..tp bila dia nangis je ako trus pas kat ibu ako...hahhaa...rupa2nye nk susu je pon...gelabah tak tentu pasal lah plak..ako ingtkan dia tak suka kat ako..berani dia tak suka kat ako kan kan kann...mmg kena buli ngn ako lah kalo itu yg terjadi...wakakakkaa...(devil laugh...opppsss)...

2nd day...pagi2 laei pintu bilik ako dah diketuk oleh kazen ako yg sulung merangkap anak makcik ako yg pertama tu..rupa2nya dia soh ako jaga baby jap sbb nk tlg mak ako wat biskut raya..(ok biskut raya tuk jiran ako yg beragama hindu..sbb hari deepavali..ibu ako mmg dah jadikan tradisi membuat biskut tuk jiran2 kitorg..ako tlg pape yg patut je..ngeee)...so ako pon ngn berat mata ameklah baby tu kat kakak dia tu...huhuh...dlm hati dah menjerit mntak baring atas katil laei sbb mlm sblmnye ako tak leh tido...di serang angin kus kus..hahhaha.....pape pon ako kena gak jaga baby...again baby sitter for tat day...kali ni...ako dah pandai nk tidokan dia..dan ako berjaya wat dia terlena dlm dangkapan ako..hahhaa...gereklah ayong..ayong boleh!!...lalallaaa...ok sambil dia tido ako pon lena skali lah kat sebelah dia...amek kesempatan..

sambil ako lenakan diri ako tu...boleh plak ako mimpi..haiikkk pelik sgguh mimpi ako tu..ako kat satu majlis perkahwinan...tp dlm mimpi ako tu ako terlena gak..tup2 pengantin dah sampai..n ako pon kelam kelibut tuk bersiap..tp malangnya ako bersiap bahagian atas je..maksudnya ako tak pakai kain tp ako pakai baju je..gosshhhh apa kejadahnya mimpi tu pon ako tak pasti..malu siot...pas dah malukan diri ako pon beredar..tp peliknya...ako tgk kedua2 belah kaki ako ada kesan luka yg amat byk ok...huhuhu..terkejut ako sampailah ako terjaga dr tido ako yg sbnrnya...bgn2 ako tgk baby yg lena td tu pon dah tak de kat atas katil..upe2nya ibu ako dah amek tugas dukung tu blk...hehehe..ako pon apa laei..truslah bgn dr atas katilll...yg musykilkan ako laei..time bgun tu bdn2 ako terasa sgt skt..dr bhgn bahu sampai ke kaki...adusss..pe kess ni plakk...padahal ako tido cam biasa je...

ako pon duk pikiaq lah dalam2..maybe ako duk dukung baby dr td kot..pastu bawa kesana kesini tu yg terasa skit kot..hehhehee....boleh tak ako rasa cam tu..tp ako tak salahkan baby tau...faktor usialah katakan...hahahahhaa........

so kesimpulannya...kalo korang nak dapt baby kawenlah di usia muda bwh 30thn...sbb bkn senang nak jaga baby ni tau..kena ada kudrat yg umpphhh...ngeee...tp pape pon soal jodoh rezeki ajal maut kan di tgn ALLAh..DIA maha mengetahuinya.. kita sebagai hambaNYA hanya berdoa yg baek2 tuk diri kita je yek..^__^

ako dah terer tuk ada baby sendiri...ehh..erkkkkk...apakah???hahhahaa....
mimpi yg sgt jauh kedalam...ohh tidakkk....hehehhee..

ok lah..ako nk stop kat cni dulu yek..nak siap2 barang sbb mlm kang ako nk p tido umah kawan ako..sok kami nk p berhooreyyyy kat USS....walaupon hanya  berdua kami akan pastikan tiada yg boleh menghalang kami untuk menakluki USS tersebut...muahahahahaha.!!!!

peace yow
^__^ eppY 2getHer


Monday, November 12, 2012

apa kes??

salam uols

hye ..

so apa kes korang ri ni?

makan tido je ke apa?
ako?ermmmmmm

lbh kurang cam tu lahh..
hahahha..
tak de lah

ooo td ako tgk cete 'bukan cinta biasa'
lakonan nasha aziz uolssss
waaaa..my fave artis gtuu
i loikeee
nasha ngn ako lbh krg je
cuma dia kuwus sket lah dr ako
ako ni tak de lah gems sgt tp
kalo nak bandingkan ako ngn nasha mmg tak sama r
tang badan je lah..
yg laen smua sama
huahuahuahuahuahua...(mesti ada yg muntah darah kan kan kan)
apa kesss???sampai nk muntah darah..
ngeeeee

oohh yeee
korang penah gado tak?
kompomlah penah kan kan kannn
tak kiralah gado ngn sapa pon
janji ada gado...hikkk

ok kat cni ako nk cete sket sal ako gado
ako bkn gado ngn sapa2 pon
ako gado ngn sidia..
ok fine mmg ako ngn dia tak de pape
so wat?? huhuhuhu
saje je nak cete gak sal sidia
winnduuulahhh kat sidia.....
waaaaaaaaaaa..
gedikksss kan ako...ngeeee
apa kess??? =)

time gado2 ako ngn sidia

...cari henpon pastu g kat message/watsapp...taip 'windulah..huhuhu..'(contoh)..pas dah taip..duk baca berulangkali...pastu pandang atas then pandang blk kat screen henpon...mata terkebil2 baca ayat yg sama berkali kali....ibu jari dah nak tekan 'send'...pastu tak jadi 'send'...backspace/delete blk ayat tersebut....last2 off henfon n campak henpon ke tepi......

APA KES??????

ok fine...tu maknanya ako sgt2 teruja windu kat dia..sgt okay..waaaaa....kejadian tu slalu je terjadi pd ako
tp disebbkan ego ako menguasai hati dan pemikaran ako maka ako putuskan untuk ikut apa je 'ego' ako soh wat...ooooo sgt kejam bak kata hati ako..tp nk wat cam ne...dah terlambat...ako dah delete pon...huhuhu

dan ako rasa korang pon penah gak wat mcm tu gak kan kan kannn...
elehh tak nk ngaku lah tu
kadang2 ngn kawan2 pon sama gak ...tui tak?..hehehe

lama tau sy tggu saat tuk bersama tp sy lupa yg kita dah tak de pape...
awak milik sy hanya tuk sementara waktu je..
dan sy hanya dpt miliki hati awak tuk seketika...
tp sy bersyukur sgt sbb dpt mengenali diri awk..
awak jaga diri baek2 yekk
sy syg sgt2 kat awak!!!!



so kes yg seterusnya akan dibincangkan dan disiarkan pada waktu dah hari yg akan dtg...haahhaa...poyolah...pahpuhpahpuhhh..dah g tido...



ok korang..ako chow dulu yek..jumpa laeii
ooppss sebelom tu..selamat berangan...hehehehe
n pada sekalian alam esp warga mesia...ako nk ucapkan selamat hari deepavali pd semua yek..kitakan 1 MALAYSIA....Malaysia Boleh!!!..yeyyyy....

daaaaa

Wassalam.....

^__^ ePPy 2geTher ...

Sunday, November 11, 2012

JEANS??


salam

hye uolsss
jeans??
ok tak de pape pon
saje je nk wat gempaq
tiba2 rasa nak updet pasal jeans ni

ok cete nye bermula seperti ini...

aku sbgai sehelai jeans
aku ramai kawan
dr jenis denim sampai lah yg dah lusuh bagai
ada skinny jeans, stret jeans, baggy jeans
ada yg panjang ada yg pendek
tu semua geng2 aku lah
tp aku ni jenis jeans 'katek' je
hahahhaa
tak pe lah janji aku masih dlm kategori jeans
tui tak??hehehhee

suatu hari yg indah (indah kot)
aku di pakai oleh bos aku
dia bawa aku p jalan2
aku sgt teruja sbb bos aku bw aku p 'berjimba'
sapa yg tak suka berjimba ramba ni kan

tp tiba2 aku rasa sedih sgt2
nape aku tertiba je nak sedih bagai ni kan
huhuhu...
sbb bos aku tinggalkan aku
dia pergi mana ntah aku pon tak tau
ermmmm sgt sedih
dia tinggalkan aku di sebuah rumah yg ada penghuninya
apa motif disebalik peninggalan aku di sana pon aku kurang pasti..huhuhu
dan sehingga kini aku masih laei 'tergantung' di sana

psstt ako rasa aku tau apa motif bos aku tu..
gedikksss tul rr..

persolan yg bermain2 diminda aku
kenapa aku berada di sini????

*aku di sini bermaksud jeans tersebut yek kwn2

ok cete sal jeans dah tamat wat masa ni
next time ako cete benda laen plak yekk
cete sal aku sbgai iphone ke..
or aku sehelai baju T yg ada lambang S ke yek...
hehehehe

skrang ni otak tgh blank..
asek pikir nk p vacation je
kan besh kalo ako ada biz besar2an
duwet lak berlambak2
n then leh g bercuti ke mana je ako nak p
huhuhuhu
mimpi yg indah sgt..hahahaha

oklahh
nk out..tido laei besh kan kan kan..

@ eppY 2getHer @

Sunday, November 4, 2012

cinta,syg,windu,mantan???


Cinta???
mana CINTA?
dimana ako nak mencari CINTA?
CINTA ako tuk siapa??

Sayang???
siapa yang ako SAYANG??
kenapa ako SAYANG dia??
wajarkah ako SAYANG dia?
dia SAYANG ako mcm ako SAYANG dia ke tak ek??

Rindu??
apa itu RINDU?
rasa RINDU cam ne weiii???hehehehe
haruskah ako truskan RINDUku pd dia??
siapakah ako tuk RINDU kat dia?
haisshhh RINDU ni..suka wat ako gelisahlah....

mantan??
Mantan tu apa?
ada apa dgn MANTAN?
kenapa dgn MANTAN?
bagaimana boleh jadi MANTAN?
siapa MANTAN ako???

apa kaitan semua ni???
hiisshhhhh ada kaitan kot..
tp kaitan ngn apa,sapa, apakahhhhh...erkk??

AKO lah..hahahhaha
ako SAYANG, CINTA dan RINDU kat MANTAN ako..
(dululah)
erkkkk boleh ke mcm tu laei...
bole kot....aargghhh ntahlah..
dah nak rasa cam tu...
nak wat laguuu manaaaa...
huhhuhuhu

hhaiisshhhhhhhh.......abes pikiaq dah ni...

jawapannya......lu pikirlah sendiri...huhuhuhu

*jgn wisau...tiba2 teringat je...=)
kenangan tu dowh..hahhahaa


~~eppY 2getHEr~~



Thursday, November 1, 2012

let go WANA



ku jadi tdk tentu arah
entah apa yg ku kuatiri
makan minum ku dah tak terjaga
asyik memikirkan tentang kamu

mungkinkah benar mengapa ku tdk menyedari
lepaskanlah lepaskan semua
tiada makna jika bersama
dalam hidupku oh setiap hari
yg kita pasti ada masalah
lepaskanlah lepaskan semua
tiada makna jika bersama
dalam hidupku oh setiap hari
yg kita pasti ada masalah dengannya

ku jadi tdk tentu arah
entah apa yg ku kuatiri
sejak jadi cerita itu
cerita itu


lalalalalaaa.........................
ye ako lepaskan
tima kasih WANA...
sbb nyanyikan lagu ni ekkk
sy sukaaa sgttt2...
besh lah lagu ni
sesuwwaaaiiiiiiiiii saat ini
ni duk dgr laei ni
dah byk kali ulang2 ni
syokkk yg teramat sgt
tak tau nk luahkan cam ne laei ni
hahahhaa
terbaeklahh cik WANA...

i owe u 1 yek...

adios amigos
luvu lah wana...hahahhaha

@ ePPy 2getHEr @







Tuesday, October 30, 2012

jom clash!!!!

salam uolssss

amacam...kerekkk tak tajuk ako tu...bknnye apa....saje je nk gtau korang cam ne cara2 nak mintak break off ngn mamat/minah yg dulu kita sayang bagai tu tp la ni dah tak suka tahap gaban bagai plak...

bukan senang dowh nk cakap...lebih2 laei bila time kita sendiri yg nk mintak putus..adusss...mcm2 ayat dok pikiaq supaya pihakkkk sblah tu tak terasa or makan hati yg sgt mendalam...
n trus trusan frust menonggeng 

meh sini ako ajar korang..tak susah mana pon ekk.....cara yg paling mudah laei ringkas tuk korang semua.....

korang dedikasi (amboi bahasa melayunya ako) je lagu terlatest di pasaran yg ligat diputarkan dicorong-corong radio ketika ini...
tak laen dan tak bukan...
jeng jeng jenggggggg
lagu dr UNGU....yg bertajuk SAYANG
muahahahahaa...
ni ako ada sediakan lirik tuk korang
so tak payah susah-susah korang nk gugelll laei yek
ako taw tahap kerajinan korang semua ok..
ekekekkekkee

Entah harus darimana ku memulai kata-kataku
Resah gelisah tak menentu, dari jauh lubuk hatiku
Bukan, bukan keinginanku tuk mencoba meninggalkanmu
Namun tak bisa ku jelaskan, aku takut menyakitimu

Berat rasanya, berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski melawan hati

Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus


Berat rasanya, berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski melawan hati

Sayang maafkan aku ingin putus

Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus
Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus

so amacam??? gerekk tak idea ako...ngeee
ellooo ni zaman 'it' lah beb...tak payah susah nk nulis bagai semua
semata2 nk break off je...
nyanyi sudiiii(pinjam ayat member ako)...
tak pon korang 4ward je lirik ni kat hp mamat/minah korang 
tu ...senangkan...mudah dan ringkas
tp kalo malas nk 4ward gak korang soh depa dgr je lagu tu kat radio
or soh dorang gugeelll sendiri arrr
abes cete.....=)
ni tips ako yg paling terkesan utk korang semua
lalalalallaa

ok lah..sampai cni dulu ekk
ujan pon dah nak benti
baek ako cepat2 blah sblm ako kena 'boooo' plak
erkk ada kena mengena ker???

pape pon...
nasihat ako kat korang semua
.................

selamat mencuba....

dan korang tggulah kesinambungan 
dr apa yg korang telah tujukan tu yekkk
hahahhaaa.........penantian suatu penyeksaan..tiba2 plak..ermmm

psstt--> ako tak pernah wat laei..korang cubalah dulu yek..=)

@ePPy 2geTher@







Monday, October 29, 2012

ndak ada tajuk


Ya Allah,
andai perasaan kasih dan cintaku ini tidak bermakna laei, maka engkau lenyapkanlah ia dari dalam diriku.. kerna ku tidak lagi terdaya melayari hari-hari yg berlalu tanpa merinduinya

dia cintaku..aku menyintainya sampai bila2..biarpun aku dan dia tidak akan bersama..biarpun dia sudah lenyapkan perasaan itu kpdku...

pasti akan kecapi manisnya nanti selepas pahit kekecewaan...dan pasti akan tiba bahagia selepas air mata yg lara..

hari demi hari
seolah-olah  hilang satu jiwa..hilang satu semangat untuk melangkah kehadapan....masih lagi mencari-cari dimana galang gantinya

impian yg dulu ingin bersama kini lenyap dek keegoaan sendiri...

masih teringat dan rindu saat bersama..hilai tawamu cukup membuat hatiku gembira yg teramat..

masih lagi ampuh dan kering satu hati..yg dirasakan hati telah mati..yg dirasakan hati itu tiada lagi rasa

walau kadang hati terluka, terguris dalam yg amat pedih...meratap sayu diam-diam, walau kadang-kadang lagakku disalah erti...namun untuk mengalah bukan caraku... mencari berakhirnya penantian dunia....

walau kita tidak bersama...namun rinduku masih bertemankan akan sunyi dan sepi..mencari haluan seolah-olah ada kamu disisi..namun semuanya hampa..masih lagi kosong...

aku menangis dlm diam
bila terkenang kasih yg berlalu pergi...tiada siapa yg peduli...
aku sendiri
sendirian dalam sepi
sunyi yg panjang memaksa aku trus lemah longlai
kekadang aku terfikir
sampai kapan harus aku begini???
tiada jawapan...diam seribu bahasa

aku tak sempurna..aku hanya manusia biasa yg sentiasa membuat kesilapan..namun aku cuba tuk perbaiki kesilapan itu walau sesukar mana pon caranya.....



@eppY 2getHer@




Thursday, October 25, 2012

DOAKU- Yasmin J hunwick



Salam

hye all

im back 4 good...hahhahaa..(poyo jer kan2)
lantak p lah..janji ako happy...ngeeee

apa ako nak riki ri ni ekk..ermm oklah stret to the point
DOA...as a muslim..we all knows tat tu lah senjata utama kita
tul kan...so persoalannya nape kita jarang nk berdoa
sedangkan kita tau tu lah senjata kita..
weirdkan...
tp tu lah..kita ni suka berdoa time SUSAH je
tp bila senang lenang bagai..
kita lupa nk panjatkan doa pada yg MAHA ESA..
sedangkan DIA lah yg memberi rezeki pd kita...
nmpak nohh tak bersyukur...
tp tak semua mcm tu...(ako pon kdg2 lupa..adess)...
tp tu lah...manusia lah katakan..
sentiasa lupa...hihihi..cam ako lah tu...huhuhhu

*im not good enough person tp ako tak pernah nak berputus asa tuk jadi yg terbaek

sebenarnye bkn tu yg ako nk bebelkan
hahhahahaaa

korang pernah terbaca sal arwah Yasmin J Hunwick
atau nama sebenarnye...Yasmin Johan???
ako pernah tulis sket sal dia b4 this entry
ako pon tak tau..
ako skrg ni makin jadi pembaca tegar blog dia
n plus ako akan singgah Territory dia kat FB..
*HARUS kot setiap kali ako bukak acc fb ako*

tiap kali ako bukak Territori dia (dikendalikan olh admin n mama arwah)
ako pasti tersenyum
sbb apa???sbb dah ramai yg 'like' page tu..
semakin ari semakin meningkat angka 'like' tu
Alhamdulillah...makin ramai gak yg mengenali arwah
1 like 1 doa...mudah mudahan
walaupon dia telah pergi tuk selamanya...

*Allah menjadikan kita manusia dgn kelemahan dan kelebihan.... agar kita sedar dan tau dgn hanya BERDOA dan BERUSAHA, Allah akan menjadikan segalanye indah pd WAKTUNYA...InsyaAllah..*

sayang sungguh Allah pd hamba2nya..tp masih laei ada manusia yg masih laei tak sedar diri...(mcm ako..=( huhuhu )


dear Yasmin Johan
saat dirimu dilahirkan..
ramai yg tersenyum
tanda kegembiraan
kerna dirimu telah dizahirkan di alam nyata
kamu hanya menangis melihat gelagat mereka
dan kini
saat dirimu telah tiada di alam nyata
ramai yg menangisi akan pemergianmu
namun..
dikau tersenyum akan perihal ini
ini membuktikan bahawa
dirimu telah bahagia di alam yg kekal selamanya
kami pasti akan menyusul
itu janjiNYA pada setiap hambaNya

ramai yg dpt mimpikan arwah Yasmin..
ada yg kenal n ada yg tak mengenalinya
tp dari apa yg ako baca..(bloger laen n fb territory arwah)
sapa2 yg mimpikan dia...
rata2 semua mimpikan dia dlm keadaan yg sgt tenang
tersenyum tanpa ada sebarang kegelisahan diwajahnya
sgt untung mama n papa arwah memiliki anak seperti arwah
walaupon hanya 'dipinjam'kan tuk sementara waktu saja
namun pasti mereka terasa bahagia...
ako yakin tu.. =)

ako mungkin bukan salah seorg yg terpilih tuk dpt berjumpa dia dlm mimpi
kalo ada rezeki ako pasti akan jumpa ngn dia..
tak jumpa pon tak mengapa
janji ako ingt dia n dapat sedekahkan surah Fatihah pd nye...

ako cuma terkilan sket sbb tak dpt ziarah tempat semadinya arwah
sbb masa ako tau pasai dia pon dah terlambat
ako baru je blk dr Langkawi bln 7 ri tu..(lepas  sebln arwah yasmin pergi)
erkkk mmg lewat ako tau mengenai tragedi yg menimpa arwah
n ako rasa ako ngan de geng  lalu tempat kejadian tu..(if not mistaken)

InsyaAllah ako ada pasang niat
if 1 day ako g sana laei
ako sgt teringin nak 'melawat' arwah n family dia
mudah mudahan ada jodohku ke sana..Amin..


ako bkn kaki blogger mahupon twitter...
fb pon jarang2 ako nk on9
tu pasal ako tak tau pape perkembangan semasa..
teruk kan ako...huhuhuhu
tp la ni ako dah rajin sket nk on9
n bila ako on9 ako akan 'ziarah' blog arwah n territory Fb dia tu (harus ok =P)
ako byk belajar dr penulisan arwah
walaupon usia kami sgt berbeza
yg penting ada sesuatu yg ingin disampaikannya
n ako amek tu sbgai 'pembelajaran' baru bg ako =)

ako windu kat dia ...(n some1else gak..heheehe)
seyezly..
pelik
tp tu lah kenyataannya
tak kenal pon ako ngn dia
kelebihan Allah berikan pd hambanya
perasaan windu tak kenal siapa gerangan manusia tersebut
hebatkan....

pic ni ako amek (dgn mintak izin kat mama arwah/admin) kat fb Territory Yasmin J Hunwick..
info yg ako dpt...pic ni 3 ari sblum arwah menghembuskan nafasnya yg terakhir..

"walaupun tidak bersua
bagiku engkau lagenda
damailah di sana bebas di angkasa
lahirkanlah jiwa abadikan cinta
moga bercahaya di atas kurnia
sentiasa bersama dgnNya..."

ako nak upload 1 laei pic arwah pada pagi sblum dia pergi tuk selamanya tu
tp...ermmm ako sendiri tak mampu nk melihat pic tu 
sebakkk sgt..raut wajah dia tu terasa sgt dia akn pergi meninggalkan dunia yg fana ni
kalo korang nk tgk ako bg link ni https://www.facebook.com/TerritoryYasminJHunwick
korang leh riki2 kat album tu yek
maaflah...cukuplah 1 je yg ako upload...(tgh tahan ngs ni..huhuhu)
ni lak blog arwahnya link http://misschronicz.blogspot.com/ (sekarang dikendalikan oleh mama arwah..rasanya ako penah mention kot...takpelah ako mention skali laei ekk =)..)
dah ramai blogger laen update entry mengenai arwah Yasmin
korang semua bole gak riki2 kat territory arwah
nama blogger tu semua yek

~~ lagu 'jgn lupa namaku by pompa bensin sedang berkumandang dlm pc ako lak ni~~
antara bait2 lagu ni :
..walau aku tidak bersamamu
..jgn engkau lupakan diriku
..walau aku tiada di sisimu
..jgn engkau lupakan namaku......

yup
kami di sini sentiasa mengingatimu wahai Yasmin Johan(InsyaAllah)
merindui setiap celotehmu diblog
walaupun engkau jauh nun di sana
engkau tidak akan pernah hilang dlm hati kami

~~u may not be here wif us but thoughts of u are always in our heart~~

kepada mawar yg disayangi
ku doakan dirimu mekar di taman syurgawi
diakari rasa bertuhan
dihiasi haruman akhlak dan iman
kerana itulah ukuran
jelitanya seorang perawan

kadang2 kita lupa fitrah kita
kadang2 kita hanyut dgn kesibukan kota
kadang2 kita alpa dgn keadaan sekeliling
kadang2 kita lalai dgn godaan nafsu sendiri
kadang2 kita lena.....
siapa diri kita sebenarnya..

Ya ALLAH...
kuatkanlah diri kami ketika SEDIH dan SUSAH
berikan kami PETUNJUK utk membezakan
KEBAIKAN dan KEBURUKAN
ketika kami memerlukan jalan KEBAHAGIAAN..
jadikanlah kami manusia yg semakin
TABAH utk mengharungi hidup yg MATANG...
Amin.......




' jadilah kamu org yg baek, org yg baek bila ada disukai, bila tiada dirindui, bila mati ditangisi..janganlah kamu jadi org yg jahat, bila ada dibenci, bila tiada disukai, bila mati disyukuri '..
~~sayyidina ali bin abi thalib~~




marilah kita bersama2 sedekahkan surah al-fatihah ini kepada arwah Yasmin Johan dan juga rakan2 dia yg telah pergi untuk selamanya...dan jangan lupa juga kepada kedua ibu bapa kita yg masih ada mahupon yg telah tiada gak..smoga mereka ini dirahmati dan dicucuri rahmat ke atasnya...ingatlah kawan2, hidup kita di dunia ini hanya sementara saja...di sana jua lah yg akan kekal tuk selamanya..(ako ingatkan tuk diri ako jugak)

kepada aunty saz n family..jika ada terbaca blog ni sy mohon maaf sekiranya penulisan sy ada yg menyinggung perasaan aunty sekuarga..niat sy cuma nk ramai laei yg kenal siapa arwah Yasmin Johan.dan dpt tambahkan laei 'hadiah' pd arwah di sana...ni je satu2 caranya yg bole sy bantu...bersama2 lah kita mendoakan kesejahteraan arwah Yasmin di sana....moga2 aunty saz sekuarga tabah dan trus mengharungi kehidupan yg mendatang ini dgn lebh tenang dan redha..Allah maha Mengetahui segalanya..maka janganlah kita berhenti berdoa pada yg Maha ESA......

sampai cni dulu kot entry ako kali ini
InsyaAllah kalo ada kesempatan tuk menaip laei
ako akan trus menaip yek..

jumpa laei
daaa.....

Wallahualam....





Saturday, October 20, 2012

My lovely Day

Salam

hye all

ok

cuma nk gtau

ari ni...................

hari bahagia sy..

sbb??

hehehhee

anniversary sy yg ke 3 thn

walaupon sy tak bersama ngn dia laei

tp sy rasa eppy sgt2

sbb dia masih ingt tarikh keramat kami ni..

thanks dear..sbb ingat tarikh kita ni yekk

n paling sweettttt sgggttt kan kan kannn..

sy dpt seprise dr si dia...aheksss...

.........................jeng jeng jeng...




tu diaaaaaa...

sweet kan kan kannn...ala2 gediksss dah ni..hahaha

ok lahhh nak stop lah..
nak sambung berangan
walaupon tak dapat bersama..huhuhuhu

bye all..

...i still remember the first day i meet u honey... =)

(ePPy 2getheR).....




Sunday, September 30, 2012

kawan atau laen??

Salam all

waktu ako stat nk post blog ni 12.11am...waktu mesia..time ni maybe ramai org dah tido, or de gak duk melepak kat kedai mamak ke, jalan2 uptown/downtown ke al-maklomlah sok ari minggu kan...
ako plak tak leh nk tido...tiba2 je mood nk update blog tu ada..salunye ako takde masa nk update wpon mood tu ada....=)

kawan??korang mesti ada kawan kan..tak kiralah ramai ke sket ke..ako kompomlah ada kawan..cuma tak lah ramai mana pon...bolehlah drpd takde..hehhehee..

apa sbnrnye motif ako nk cete sal kawan ekk..takde motif cuma ako curious sketlah...nk tnye pendapat korng semua...(wpon sbnrnye blog ako tk de korum comment pn..ngeee)...soklannye berbentuk subjektif...hahhahaa...opssss...ok2 nk tnye ni...tgh wat muka seyez sgt ni...erkkk.....

1) perlu ke kite tepon kawan kite hari2??
2) kalo hari2 kite tepon tu maknanye kawan ke atau ada maksud laen?
3) dlm sehari brapa kali kite perlu tepon kawan kite tu ekk?
4) kalo betul ada kepentingan tuk tepon kawan kite tu...perlu ke pagi2 laei (mcm kejut bgnlah plak) dah    
kena tepon kawan kite tu ek atau mlm (mcm nk said gudnite gtu)???

ako agak musykil n ako perlukan jwpan sbnrnye..byk laei ako nk tnye tp ako tak kan mungkin dpt jwpnnye atau jwpnnya adalah sama je nnti...

*tu bkn kawan dowh...tu dah lbh sbgai kawan deqqqq** bisik hati kecilku...

tp dia kata kawan..BFF..menyumpah ako bila dgr perkataan BFF tu..ciiitttt...pooodahhhh

ako tau ako tak de BFF..ako cuma ada kawan2 mmg tahap kawan2 biasa je...tp pada ako mcm mana rapat pon kita ngn kawan kita..ako tak rasa setiap hari kena tepon kot..pg ptg mlm...so betullah org kata...kalo dah pg ptg mlm kol or kena kol..tu bkn kawan...tu dah lbh sbgai kawan...so ako pon rasa betullah tu dorg ckp......

terus terangkan bagus..wpon org kata kadang2 bila berterus terang ni kita akan lbh rasa skt 'hati' tp lbh baek mcm tu drpd trus mmbohongi org hanya semata2 nk lihat dia tersenyum dan akhirnye bila kebenaran terbongkar keadaan akan menjadi lbh kusut laei...pastu kuar ayat "u tak kan pernah berubah"..=)....parah weiiiii nnti....huhuhuhu..

ako sedar ako bkn kawan yg baek tp sekurang2nye ako cuba sedaya upaya tuk jadi  baek...ako byk kekurangan....tegur ako tuk kebaikan bersama...kalo ako hadir sbgai 1 mimpi yg ngeri bg korang maka jauhi diri korang dari ako...biar ako sendirian...biar ako tersedar or sentap sendiri dgn apa yg ako dah lakukan...setiap org tak pernah lepas dr kesilapan...ako hanya insan biasa..

alamakk..ako lupalah..sapa kata ako tak de BFF..ako adalah..korang nk tau ke...ako byk share dgn dia..tak kiralah time ako sdh malampau ke..gumbira tak terkata ke....hanya  pd dia je yg ako akan share...BLOG ako..hahahaa..ako byk curahkan sgalanye..sampai tak tercurah..kalo dia boleh bercakap..kompom dah berbakul2 kena maki dgn dia ni..hahhahaa...nsb baek blog ako tak de perasaan kat ako..kalo dia ada perasaan kat ako....dah bkn BFF dah tu...tu maknanye 'edisi khas' BFF...hahhahahaa...

masa tuk tido..ako kena tido...sok ako nk kena drve..dah lah tak berapa sht laei ni...neway thanks ekk sbb bw sy g klinik...pasni sy taknk awak dpt mimpi ngeri laei ekk..sy taknk mntak tlg laei..erkkkk...ayat tu ditujukan pd seseorg..ngeeeee....pesanan dr penaja sat...=)

*setiap yg berlaku ada hikmahnye...hadirnye seseorg dlm hidup kita adalah untuk memeriahkan laei kehidupan kita..jgn sesekali anggap itu sbgai 1 petanda buruk/mimpi ngeri krn itulah pelajaran baru dlm hidup kita selagi kita bernyawa.....* ---<@ peringatan tuk diri sendiri...=)

~~ePpY 2geTHer~~