Animated Superman Logo

kebabow


Lonely Me

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Sunday, September 30, 2012

kawan atau laen??

Salam all

waktu ako stat nk post blog ni 12.11am...waktu mesia..time ni maybe ramai org dah tido, or de gak duk melepak kat kedai mamak ke, jalan2 uptown/downtown ke al-maklomlah sok ari minggu kan...
ako plak tak leh nk tido...tiba2 je mood nk update blog tu ada..salunye ako takde masa nk update wpon mood tu ada....=)

kawan??korang mesti ada kawan kan..tak kiralah ramai ke sket ke..ako kompomlah ada kawan..cuma tak lah ramai mana pon...bolehlah drpd takde..hehhehee..

apa sbnrnye motif ako nk cete sal kawan ekk..takde motif cuma ako curious sketlah...nk tnye pendapat korng semua...(wpon sbnrnye blog ako tk de korum comment pn..ngeee)...soklannye berbentuk subjektif...hahhahaa...opssss...ok2 nk tnye ni...tgh wat muka seyez sgt ni...erkkk.....

1) perlu ke kite tepon kawan kite hari2??
2) kalo hari2 kite tepon tu maknanye kawan ke atau ada maksud laen?
3) dlm sehari brapa kali kite perlu tepon kawan kite tu ekk?
4) kalo betul ada kepentingan tuk tepon kawan kite tu...perlu ke pagi2 laei (mcm kejut bgnlah plak) dah    
kena tepon kawan kite tu ek atau mlm (mcm nk said gudnite gtu)???

ako agak musykil n ako perlukan jwpan sbnrnye..byk laei ako nk tnye tp ako tak kan mungkin dpt jwpnnye atau jwpnnya adalah sama je nnti...

*tu bkn kawan dowh...tu dah lbh sbgai kawan deqqqq** bisik hati kecilku...

tp dia kata kawan..BFF..menyumpah ako bila dgr perkataan BFF tu..ciiitttt...pooodahhhh

ako tau ako tak de BFF..ako cuma ada kawan2 mmg tahap kawan2 biasa je...tp pada ako mcm mana rapat pon kita ngn kawan kita..ako tak rasa setiap hari kena tepon kot..pg ptg mlm...so betullah org kata...kalo dah pg ptg mlm kol or kena kol..tu bkn kawan...tu dah lbh sbgai kawan...so ako pon rasa betullah tu dorg ckp......

terus terangkan bagus..wpon org kata kadang2 bila berterus terang ni kita akan lbh rasa skt 'hati' tp lbh baek mcm tu drpd trus mmbohongi org hanya semata2 nk lihat dia tersenyum dan akhirnye bila kebenaran terbongkar keadaan akan menjadi lbh kusut laei...pastu kuar ayat "u tak kan pernah berubah"..=)....parah weiiiii nnti....huhuhuhu..

ako sedar ako bkn kawan yg baek tp sekurang2nye ako cuba sedaya upaya tuk jadi  baek...ako byk kekurangan....tegur ako tuk kebaikan bersama...kalo ako hadir sbgai 1 mimpi yg ngeri bg korang maka jauhi diri korang dari ako...biar ako sendirian...biar ako tersedar or sentap sendiri dgn apa yg ako dah lakukan...setiap org tak pernah lepas dr kesilapan...ako hanya insan biasa..

alamakk..ako lupalah..sapa kata ako tak de BFF..ako adalah..korang nk tau ke...ako byk share dgn dia..tak kiralah time ako sdh malampau ke..gumbira tak terkata ke....hanya  pd dia je yg ako akan share...BLOG ako..hahahaa..ako byk curahkan sgalanye..sampai tak tercurah..kalo dia boleh bercakap..kompom dah berbakul2 kena maki dgn dia ni..hahhahaa...nsb baek blog ako tak de perasaan kat ako..kalo dia ada perasaan kat ako....dah bkn BFF dah tu...tu maknanye 'edisi khas' BFF...hahhahahaa...

masa tuk tido..ako kena tido...sok ako nk kena drve..dah lah tak berapa sht laei ni...neway thanks ekk sbb bw sy g klinik...pasni sy taknk awak dpt mimpi ngeri laei ekk..sy taknk mntak tlg laei..erkkkk...ayat tu ditujukan pd seseorg..ngeeeee....pesanan dr penaja sat...=)

*setiap yg berlaku ada hikmahnye...hadirnye seseorg dlm hidup kita adalah untuk memeriahkan laei kehidupan kita..jgn sesekali anggap itu sbgai 1 petanda buruk/mimpi ngeri krn itulah pelajaran baru dlm hidup kita selagi kita bernyawa.....* ---<@ peringatan tuk diri sendiri...=)

~~ePpY 2geTHer~~


Wednesday, September 19, 2012

Ako dan LAgu

salam..

hye all..
hehheee
lalallaaaa...

erkkkk

pe ako nk merepek lak kali ni

tak de benda sgt pon
cuma ako pelik lah ari ni
bkn pe...
dr pagi td kat atas moto
sampai la ptg ni..
ako duk ulang lagu SAMSONS
KENANGAN TERINDAH...
korang pasti penah dgr kan..(ayat skema)
lagu yg sgt jadi 'kegilaan' ako
erkkk agaklah kot..ngeeee

kalo korang ingtlah  part corus dia tu
(ako ckp kalo okay)
n faham akan lirik tu..
kompom korang rasa terkesan dgn lagu tu..
(mcm ako lah kot)...hihihihih

kalo korang tak ingt ako leh dendangkan..
muahahahhahahaa!!!!
oppssss...besar plak gelakknye...
im sorry bak kat amir raja lawak =)

oklah ako nyanyi sket lah tuk korang
bab corus je lah ekk...ehem3..testing3..1 2 3..

~~ bila yg tertulis untukku adalah yg terbaek untukmu
     kan ku jadikan kau
     KENANGAN YG TERINDAH dlm HIDUPKU
     namun takkan mudah bagiku
     meninggalkan JEJAK hidupku
     yang telah terukir abadi sbg kenangan yg terindah~~

ok ako tau tuneee ako lariii tp ako tak pedulik
hahhaa..jnji lirik tu betul..erkk gugeelll je pon.. =)

tiba2 je ako sentap dgn kenangan ako
ako bkn tuk sidia laei..huhuhu
tp kenangan tetap kenangan
tak mungkin kenangan akan terpadam mcm tu je
bole ke ako nk bakar kenangan?
jawapannye..TAK..
kalo lah ditakdirkan ako mati atau gile skalipon
kenangan tetap kenangan..
tetap ada ditempatnye
lari guling2 pon tak mungkin hilangnyelah
ako berani kerat jariiii lahh
ehh salah gegett jarilahhh...
kenangan tak akan penah hapus dlm hidup kita lah
waahhhh ayat berlagak lak tu..
nsb bek geget jari je kan kan kan...
hahhahahaha

ok stop cete sal kenangan ako tu
back to our stori mory ek
ok...semua org ada lagu faveret masing2kan
so tak heranlah kalo ada sesetgh tu
sgt2 addicted dgn lagu dorg tu
termasuk ako..erkk ermmm...hihihihihhi
apa2 pon ako harap korang happy
mcm ako gak...erkkk...huhuhuhu..(no komen)

alamakkkk....
masa dah tiba...
ako kena stop
sbb dgn tidak semena2
ako teringat laporan ako yg tak siap laei ni
adooiiyaaiiiii..
ok stop...
tp ako masih nak menaip laei ni..
malasnye nk wat laporannnn...
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

STOPPPPPP!!!
ook FINE...

okayyyy..agak2 sedih tak ayat tu...
waaaa..sgt tinggalkan KENANGAN TERINDAH kan..
=( sob sob sobbb



bye all....
jumpa laei..




(eppy together ekk)







Friday, September 14, 2012

hati terasa SEBAK

Assalamualaikum

hye uols..
ada sihat ke ari ni..harap2 sihat2 belaka lah yekk..
ok2 stret to the pointzzz je lahh ekk

nape ako rasa sebak??
ok mmg betul sebak sbb gelang tgn ako dah hilang
tp ada yg sebak laen gak ni

mcm ni cetenye
baru2 ni ako ada singgah 1 blog ni
yg wat ako nk singgah sbb owner dia dah 'pergi'
n now mama dia plak yg akan update blog tu..

ako baca hampir setiap entry arwah
walaupon cete dia byk berkisahkan life dia kat sekolah
tp ako rasa syok skali tuk truskan bacaan ako tu..
seorang gadis remaja yg terer dr ako tuk update cete kat blog
ako ni bknnye terer mana pon...
sesuka ati ako jer nk menaip apa pon kan
tp dia laen sket...
setiap entry dia sgt tersusun dgn rapi
dan sgt senang nk faham apa yg ingin disampaikannya

mula2 ako ingt nk singgah biasa atau ala kadar je
tp ntah knapa tiba2 rasa ako kena singgah salu (dah mcm tmpat mkn kat jb plak)..
baru2 ni gak....mama dia ada update blog tu
sebak ako bila membacanya....
korang bayangkan lahh....
org yg kita syg tiba2 je telah 'pergi' wat selamanya dgn sekelip mata..
sapa tak sebakkk kann...
ako yg membacanya pon leh sebak...apa ntah laei yg menerimanya..

pada kuarga arwah, sy ucapkan takziah
apa yg berlaku pasti ada sebab musababnya
hanya Allah saja yg maha mengetahui akan segalanya
org luar seperti sy mungkin hanya mampu sedekahkan Al Fatihah
pada arwah Yasmin shj...
moga2 rohnya dicucuri rahmat...Amin...

marilah kita sama2 sedekahkan Al Fatihah kpd arwah Yasmin Johan @ Yasmin J Hunwick.....

kpd sapa2 yg nk baca blog dia...sila2kanlah click kat blog ni yekk :
http://misschronicz.blogspot.com

ako skrg pembaca tegar blog arwah =)
sekian......

wallahualam......



Thursday, September 13, 2012

Adesss


huhuhuh
ni kes benar
jgn bgtau kat ibu ako ekk
waaaaaaaa

*gelang yg dia bg kat ako dah tercicir*
*kompom kena tiow rr kalo ibu ako tau ni*
waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

abes lah ako
nape lah ako leh cuai sgt ni
kan skrg dah tak de penyeri kat tgn

dlm hati ni dup dap dup dap laei ni
tak tau nk habaq lagu mana
ketaq bdn ni tau...

seyezly, ako dah hilang kata2 ni
gelang tu dah tercicir kat mana2 ntah
haiiii lah nasib
beruntunglah pada mereka yg menjumpainya...
hhuhuhuhu

...mood sedih sakan ni....
dan ako rasa sgt2 terukkk...
tak pandai nk jaga harta benda sendiri
patutlah tak de org boleh lekat ngn ako
sbbnye ako tak pandai nk jaga dorg gak kot
huhuhu
mungkin gak..
mmmmm redha je lahh

im not happy...huhuhuhu


Sunday, September 9, 2012

Aku Mai tp ang P plak



Lirik Lagu: Aku Datang - Tomok 

Aku datang kepadamu
Aku datang mencarimu
Tapi kau pergi dariku
Bagai bayu di jari jari ku

Aku datang dengan rindu
Aku datang dengan pilu
Tapi kau terus membisu
Bagai bintang dingin menjauh

Ke manakah perginya kasih kita
Ke manakah hilangnya erti setia
Berlari ku mengejar
Namun cahayanya makin pudar

Ke manakah harusku bawa cinta
Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu
Ke mana lagi harus ku tuju
Ooohhhhhh

Ke manakah perginya kasih kita
Ke manakah hilangnya erti setia
Berlari ku mengejar
Namun cahayanya makin pudar

Ke manakah harusku bawa cinta
Ke manakah harus ku cari syurga
Andai bukan kepadamu
Ke mana lagi harus ku tuju

Aku datang kepadamu
Kepadamu



sampai hati ang wat ceq lagu ni..huhuhu

(mencari erti kebahagian bersama)



Saturday, September 1, 2012

APA NIEEEE..


apa nie apa nie apa nieee
semlm duk happy2
tup2 pagi ni rasa cam bingaii je
sakitnye aty
patotlah ckp ada hal
hal kuar dgn laen
untunglahhh
dah dekatt
leh kuar bersama
setakat sekakang kera je kan
jauh ke jem ke dah tak kisah
jnji dpt jumpa

kenapa nk skt aty laei ni
adessss
tolonglahhh
jgn sampai ako wat deq pasni
settle semua nnti
ako kena wat deq gak
tak leh jadi ni...
ni kes lbh dah ni

apa ako nk wat ni
sakiitt sioottttttttt
ko tak rasa boleh lah
foya2 ngn dia..
ako tau ako bkn ada hak pon
tp kenapa dia??
BFF...kununlahhh....
kwn2 ko tak tau apa feeling dia kat ko
boleh lah wat camtu
ako ni yg dah tau lahhh

perlukan sesuatu..tp apa ekk..
GAMMM...hahhahaa
ko mkn aiskrim
ako cari GAMMM
hahahhaa

ko happy
ako pon happy pastu
sudden deathhhhhhh

chow....

(shud b eppy but not now i guess)