Animated Superman Logo

kebabow


Lonely Me

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, July 30, 2013

semudah itu..

....................................


its EASY to

~ DEACTIVATE account
~ UNFRIEND someone
~ DELETE a number
~ IGNORE a call / sms /whatsapp n so on

BUT its IMPOSSIBLE to ERASE someone from ur memories
and life whom u LOVED SOME day.....

 

 

**credit to mr. gOOgle n Fb**

@eppy 2Gether@



Friday, July 19, 2013

khabkunkrab -PART 3


hehehehe

ni part 3 plakkk..aiiisshhh bila lah nk tamat cete sal khabkunkrab ni kan kan kann...hahahhaa.. biasalahhh jap2 g abes lah ekk..sabor lah weeiiii.. =P

DAY 3 - 3 FEB 2013

ok..bangun pagi cam biasa...siap2 n kemas pape yg patut... mlm tadi ako ada gtau kat ct..ako nk g kedai baju laei sbb ada yg tertnggal 'list' sebenier ako laie ni..so ct merangkap rumet ako pon kata..OK..sbb dia pon ada nk beli laei barang2 terakhir sblm kami semua berammm ke hatyai nanti..

kami pon bersiap bagai n trus keluar berdua..tp rumets laei 2 org dah gerak awal sket dr kami berdua..huhuhu....opss jgn pikir kami bgn lambat yekk.. cuma ikut turn sapa nk mandi dulu n sapa yg last mandi dulu tau... maklomlahhh bilik air satu je beb.. ngeeee..

pas siap smua kami pon bergerak berduet...pewot masih kosong laei ni.. tp semangat nk cari barang laei berkobar2 dari nak p bekpez.. sesampai je kami kat kedai tersebut..apa laei borong tuk kali kedualah..tp harga dah tak dpt cam mlm sblmnye lah..sbb yg jaga tu orang laen plak..waaaaaa..tak pelah..janji msh murah sket gak lah......huhuhuhuhu....
so jalan punya jalan kami terserempak plak dengan kapten kami..dia menghirup udara segar di krabi berseorangan...(ermm nape ekk..hahhahaa).. kapten ajak bersiar2 di sekitar pantai..kira nk berjalan dipersisiran pantailah katanyeeee...erkkk...laen mcm jer ajakannye tu..kahkahkahhh.. ako ngn ct pon layankan je lah...so jalan2 r kami bertiga..sambil jalan2 mata duk usha jer mat2 n minah2 salleh yg duk terbaring bergelimpangan bagai kat atas pasir tu... ok kat cni ako tak leh nk post gambo2 kat pantai yek..sbb byk yg tak sesuai ditatap oleh org2 mesia or lbh tepat laei org2 yg membaca blog ako nie..blog ako ni kategori "U" bkn yg ada unsur2 XXX or PL...ekekkee... wpon keinginan ako nk upload ketika entry ni di tahap sgtlah membuak buak...hahhahahaa..ok enough... =)

dah settle mencuci mata kami pon decide nak blk bilik..nk mengemas blk barang yg terbeliiii....kihkihkihhh..


kami berkumpul di lobi dlm kol 12 lbh...tggu van yg disewa khas tuk mengangkut keberangkatan kami smua ke hatyai...haiishhh another 4 to 5 hrs again on the road... sakit bdn wpon hanya duduk n tido je tau...huuhuhuu... tp tu kan pengalaman..so ako tak kisah pon janji ako dapat rasai pengalaman yg mungkin ada yg tak akan pernah rasa mcm ako kan kan kannn..Alhamdulillah... =)

pendekkan cete walaupun dah masuk part 3..hehhee..sampai je kat hatyai kami bermlm di tempat yg sebelum ni...MAYFLOWER hotel...sbbnye..hotel tu pon murah n kami selesa dan yg penting...BERSIH okay..ngeee..

lebih kurang jam 6pm waktu thai...kami sampai n check in..pas check in n wat pape yg patut dlm bilik then trus kuar cari makan..LAPARRRR tuuu...wpon dah makan tp nafsu makan tu masih laei membuak2...

makanan telah terhidang maka apa laeiiii.....makan time....jemput makan...

burppp!!..sgt kurang sopan kan..hehehe...tu selingan je tau.. ucapan Alhamdulillah sentiasa tak lekang dibibir ako ni setelah menikmati rezeki yg telah diberikan oleh Allah yg maha Esa...mlm tu kami mkn kat kedai org kelatan..so mmg rasa mcm makan kat mesia gak lah..kalo dah orang mesia..nak cari makan pon makanan dr mesia gak kan...ngeeeee

ok..misi seterusnya...selepas mkan kami ronda2 town hatyai plak...cari sebenir baju keychain bagai pada mlm tu gak..sbbnye sok dah nk balik...takut tak dan nk sopink laei kan..so cari dan membeli je time tu...dan kami sempat gak wat pedicure manicure..murah murah mari kakak abg adik....hehhehee... sempat kann..maklomlahhh..dah alang2 kat sini kita pon bikin je lah...kalo kat mesia mmg tak lah kan...hahahhaa

tadaaahhh je kat dorang...pandai2 lah dorang wat..hehehehee
pas setel smua..kitrg balik bila n kemas..sok dah nk balik MALAYSIA...miss MALAYSIA so badly..mmg betul kata peribahasa melayu.. 'hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendiri'....lebih baik negeri sendiri walaupon ujan yg turun tu ujan batu bagai...ngeee


DAY 4- 4 FEB 2013

huaarrghhhh.....(mengeliat)...haisssshh buruuuukk perangaiii..hahhahaa

ari terakhir kat bumi thailand...pagi tu kami g bekpes then sempat laei round2 sket je laie kat hatyai ni sblm masing2 kena berangkat pulang...



tu diaaa gambo kat airpot dah....tak sabar nk balik umah dahh ni..hehhee....


babai hatyai..babai krabi, babai thailand...till we meet again....daaaaaaaaaa

ok lah guys....
tu je lah cete ako ke hatyai n krabi yg tak seberapa indah tuk korang tp sgt bermakna keindahan tersebut pada ako..ngeeee... oh yea.... kalo rajin ako update ako g pulau mabul plak ekk..alaa mabul kat sabah tu je lah...ekekkeke......snorkeling time plak...lalalalala

challooww bebehh...

salam

@eppY 2getHEr@





Wednesday, July 17, 2013

tak tau


..... Ya Allah..

Ako  windu sgt kat dia....
...bglah ako sedikit KEKUATAN tuk menahan rasa kerinduan yg tak terluah ini Ya Allah
ku mohon padaMU Ya Allah...

Ako tau ako banyak salah pada dia
...adakah ini BALASAN yg harus ako terima olehMU Ya Allah
jika ini lah akhirnye kisah KAMI...
ku mohon sekali laei...
..bawalah PERGI akan kerinduanku ini terhadap si dia
bawalah PERGI hati ini jauh jauh dari si dia
..bawalah PERGI perasaan ini....

* coretan ini sekadar meluahkan apa yg tak terluah dek kata-kata

@epPy 2geTHer@