Animated Superman Logo

kebabow


Lonely Me

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Monday, July 27, 2009

...4giVEneSS...


Forgiveness is not something we do for other people...
We do it for ourselves to get well and MOVE ON....




Friday, July 17, 2009

feveret song gitu..aheks

MASIH CINTa..................KOTAK....

Tik tik tik waktu berdetik
Tak mungkin bisa kuhentikan
Maumu jadi mauku
Pahit pun itu ku tersenyum

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu

Tik tik tik air mataku
Biar terjatuh dalam hati
Mauku tak penting lagi
Biar kubuat bahagiamu

Kamu tak tahu rasanya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku yang masih cinta

Kamu tak tahu hancurnya hatiku
Saat berhadapan kamu
Kamu tak bisa bayangkan rasanya
Jadi diriku yang masih cinta

Ermmm ako pon tak tau ler..kenapa ako suka sgt ngn lagu nie..macam ada jiwa plak..hehehe..first time ako dgr jer ako dah TANGKAP LENTOK seh...baper kali ako ulang dgr lagu nie sampai dak2 opis sound ako soh tukar lagu laen pon ako wat DEK jer..hahhaa..bingit jer depa ngn peel sengal ako nie..tak cukup ngn tu..kalo tak on lagu nie pon ako duk nyanyi lagu nie byk kali...pastu, lagu kedua yg hampir wajib di dgr plak lagu yg kat bwah nie plak ek...hehhee...


BBB – Putus Nyambung

Ini mimpi anak remaja
Seindahnya mimpi para dewa
Tak pernah berhenti ceritanya
Yang biasa jadi tak biasa

Memangnya dunia ini punyamu
Apa memang hanya ada kamu
Banyak yang bisa menggantikan
Putus satu tumbuh seribu

Putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Sekarang putus besoknya menyesal
Kalau loe laku hari ini putus
Ya putus aja

Putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Kalau dekat benci kalau jauh kangen
Lihat saja nanti apa yang terjadi
Putus ataukah nyambung

Aku tau kamu masih suka
Aku dan kamu memang gengsian
Sampai kapan harus begini

Putus nyambung putus nyambung terus
Putus nyambung putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Putus nyambung putus nyambung putus nyambung putus nyambung
Gitu dong…
Ngarep loe..

Hahaha....lagu ni pon membuatkan ako terkesima sejap bila mendgr nyer...’bekas’ opismate ako yg bg nie...dia cakap ada lagu besh ni yong..nak dgr tak?ako pon pe laei...kata ok ler..bila lagu ni didgr kan,ako gelak bagai kan halilintar kat dlm opis tue..seme yg mendgr hilai tawa ku memandang tepat pada anggota badan ku yg gegel ketawa macam setan sejap tu..tp seperti biasa ler...ako kan wat muka selamber dek..mcm tak der apa2 yg berlaku ler kan..aheks..kalo ikutkan,lagu tu bukan nyer lawak mana pon..tp ntah ekk..ako pon tak tau ler nape ako nak gelak..maybe mmg time tu ako kena gelak kot...hahahahaha....

Thursday, July 16, 2009

...LOVE...

......Everyone says that LOVE HURTS..but that's not true..
LONELINESS HURTS, REJECTION HURTS, LOSING SOMEONE HURTS....
....Everyone confused these things with LOVE but in reality..Love is the
only thing in this world that covers up all of the PAIN....
...and makes us FEEL WONDERFUL AGAIN!!!!!

<.HAPPY TOGETHER.>

Wednesday, July 8, 2009

...mencurang dan dicurang...


huhuhu...korang rasa apa ler agak nyer cete ako kali nie..mesti kompom korang dapat agak kan...tgk tajuk pon..dah dapat teka ngn jaya nyer...kan kannnn...hahhahaa...


curang oh curang..naper lah mesti nak curang yekk...ker sbb tak puas ngn apa yg korang dah dapat..ermm...pada ako ler...meke yg curang ni mmg tahap nak cari pasal ngn kapel masing2 ler tu..dah tak de keje agaknyer lah kan..huhuhuh..tu pandangan ako yg tak berapa nak bernas sgt ler ekk...tp ada ako kisah..hahahhaa...


or maybe sbb dah bosan ngn kapel dorng..so pe laie...amek kesempatan ler kot...skandel sana sini..pastu last2 tersepit kat tgh2...sapa yg susah..diri sendiri gak kan...ada plak tu kan...siap kapel sbb kecian giler kat stranger tu..alasan sbb stranger tu dah meratap merayu tu sbb ler dia ON jer ngan stranger tu..perghh...tak bole blah plak statement camtu...masa ON tu tak pk ker pasal kapel sedia ada tu..tak pk ker..pasaan kapel sedia ada tu ker...huhuhu..tak kan stranger tu dah meratap merayu..korang trus ON jer kan..agak2 ler weii...kecian kat kapel sedia ada tu..dah ler dia percaya kat korang tp korang wat cam cipan jer kan..cam tak der pasaan pon ye gak...kalo dah tak suka…cakap jer..jgn wat org camtu..tak baek ler weii..huhuhu..apa pon alasan korang..ako cuma nak ingat kan…kiter nie tak sempurna mana pon..so kalo ada yg silap tu…harap dimaafkan ler yek…ha-ha..apa yg ako merepek nie..wateva lah ekk…asal ako happy..lalallala


tp sebenarnye bukan tu yg ako nak higlight kan kat cni...hahahhaa...sbnrnyer baru2 ni ako dgr lagu2 yg berkaitan ngn KESETIAAN dan KESEDIHAN krn di tggalkan kekasih hati..chewahh.. tu yg ako tergerak hati nak luahkan pasaan kat blog ako yg tak seberapa nak mengancam jiwa dan sanubari nie kan..aheks...antara lirik lagu2 yg ako dgr lately ni ialah...jeng jeng jenggggg...


1. Lagu dr lucky laki..yg bertajuk..Aku Bukan Superman..


Aku bukan lah superman

Aku juga bisa nangis

Jika kekasih hatiku

Pergi meninggalkan ku


2. Pastu lagu dr Alif OIAM.. jangan nakal..


Please please please

kamu jangan nakal

Ku pergi sebentar

Bukan untuk curang..oo...

Please please please

Kamu jangan nakal

Nanti aku datang

Bawa yang kau pesan


3. ENTAH dr AfgHAn


kutahu, kau selingkuh
kau duakan cintaku yang tulus
kau tahu, diriku
tak pernah berpaling dari dirimu
tega nya kau dustai semua
janji kita berdua
Entah masih kah ada cinta dihatiku
untuk mu
entah kapan kah ku dapat membuka hati ini, untuk mu..o...


tu jer lah kot...lagu2 yg sedap gak tinge ako mendgrnya..nak tau lirik selanjutnya sila cari sendiri ekk..hehehehe....pada sesapa yang suka selingkuh a.k.a curang, ako harap pk ler sblm melakukan nyer yekk...maklom ler...ako nie jenis yg setia gaban (gaban tahap cipan...muahahaha)..maka dgn itu ako harap kapel ako pon setia tahap gaban gak ekk..huhuhu ada ker??aheks...


apa2 pon....ako epy ngn life ako..dan ako nak korang pon macam ako gak.. happy2 and happy together gether yekk...lalalalalala...






Saturday, July 4, 2009

.....................BENCINTA....................

Salam...
kembali laei...chewahhh..aheks..ok ler ..stret to the point jer lah yekk...aq ada terbaca pasal cinta kat paper baru2 nie...so ingat nak kongsi ler pe yg aq baca kan...
korang pernah bercinta kan..kompom ler penah kan..APA KORANG RASA TIME BERCINTA???hehhee
macam2 rasa ada kan...hikk..macam2 org kata,cinta itu BUTA...ada yg kata plak...cinta itu INDAH, sedap cam makan aiskrim pon ada gak..apa2 pon rasa nyer...itu lah CINTA...
Mempertahankan setiap percintaan mjadi tggjawab setiap pasangan setelah mempunyai insan yg disayangi...tapi bukan semudah yg disangkakan...betul tak??Bercinta mmg ler senang tp nak pertahankan nyer..mak aiiii...punya ler dasat giler..macam2 rintangan yg perlu di lalui...huhuhuhu...tapi nak wat cam ner kan..nak gak maen cinta..so layankan jer lah perasaan tu kan...hahhahaa..

Pernah tak korang bercinta kerana SIMPATI???ermm...mesti ada kan..yg tak der tu bagus ler...sbb korang jujur ngn diri korang...Perasaan jujur tidak akan wujud dlm diri jika SIMPATI menjadi sebab korang sudi bertaut cinta dgn si dia.Pada aq ler...tunjukkan ler sifat sebenar korang .tak yah ler nak berpura-pura...buang masa dan karen jer lah..hehehe...kat cni ada beberapa point pasal CINTA SIMPATI ni...baca ler sbgai pedoman cete cinta korang yek.....

*Melirik kpd jejaka/gadis lain
tdk dinafikan cinta mmg bukan penghalang untuk korang meluaskan pergaulan,tapi agak2 ler..ada
batasannya gak kan...pada aq ler kan,tak perlu ler nak jeling2 pd yg laen selagi yg ada di depan mata
sudah cukup sempurna di mata korang...kiter pon blom tentu sempurna di mata dorg gak..kena ingat tu beb..

*Bersikap HIpokrit
korang tak seharusnya berpura2 tekun mendgr dia berbicara mengenai perkara yg korang tdk suka.jgn pakse
diri ler weii...hipokrit namanya tu weii.. biarkan lah si dia tahu apa yg anda tdk suka spy si dia tdk mengulangi
perkara yg sama.namun,tak slh kalo tegur secara berhemah ek..

*Bercinta krn SIMPATI dan KASIHAN
ermmm...aq rasa tak patut pon korang wat camtu kot..wat per nak pakse diri tuk menjadi hero plak..
jgn terlalu mudah cinta hanya krn kasihankan si dia yg TERLALU MENGHARAPKAN anda..pastikan
anda menerimanya krn keistimewaan yg dia miliki..Andainya dah mmg tak der lgsg pasaan cinta dlm
diri korang kat si dia,baek bertrus terang jer..jgn maen kan pasaan si dia yg mmg cintakan korang.kesian
wokkk...CINTA tiada paksaan,seme org berhak membuat pilihan sendiri mengikut naluri masing2 k

*Terima seme KESALAHAN
jgn nak berdiam jer tgk si dia melakukan sesuatu perkara yg tdk disukai.Bukannya jadi 1 keslhn pon kalo
nak tegor perbuatan yg KURENG tu spy si dia sedar dan sggup berubah demi kebaikan bersama..mungkin
akan tersinggung sket ler namun bertrus terang tu perlu untuk kebaikan bersama jugak kan..

*Berpura2 tdk CEMBURU
korang patut dpt bezakan antara sikap percaya ngn berdiam diri bila si dia asyik melayan org laen..
CEMBURU tu perlu ditunjukkan andainya ia keterlaluan dlm melayan org lean spy si dia sentiasa
menghormati anda dlm apa jua situasi...kalo si dia asyik sgt melayan org laen,bawa2 ler tegor secara baek2 yek..biar si dia tau perasaan korang ketika itu.Aq rasa tak perlu ler korang nak sorok2 kan
perasaan semata-mata nak tunjukkan sikap KETERBUKAAN korang pada si dia sedangkan korang
MAKAN DALAM melihat perbuatannya...adussss...sakit tu weiiiii

*Terlalu menerima sikap si dia
setiap org ada kelebihan dan keburukan tersendiri.Namun itu bukan alasan untuk korang menerima seme
keburukannya..kena ingat,manusia bole berubah bai..andainya ada kemahuan di situ ada jln..chewahhh..
jgn plak terlalu syg kan dia sampai korang pejam mata jer melihat si dia melakukan perkara yg
menyakitkan hati korang ekk...

ermm...ok ler..Lbh krg camtu ler apa yg aq baca..ada laei tp aq amek yg penting2 jer..wat pedoman tuk kiter bersama...ewahhh...cam bg ceramah bebas plak kan...hahaha..neway...sama2 ler kita berusaha tuk menjaga perhubungan yg kita sendiri jalin kan k...

adios amegos....dah lapo..nak makan jap...
jumpa laei..
daaaaa........