Animated Superman Logo

kebabow


Lonely Me

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, October 30, 2012

jom clash!!!!

salam uolssss

amacam...kerekkk tak tajuk ako tu...bknnye apa....saje je nk gtau korang cam ne cara2 nak mintak break off ngn mamat/minah yg dulu kita sayang bagai tu tp la ni dah tak suka tahap gaban bagai plak...

bukan senang dowh nk cakap...lebih2 laei bila time kita sendiri yg nk mintak putus..adusss...mcm2 ayat dok pikiaq supaya pihakkkk sblah tu tak terasa or makan hati yg sgt mendalam...
n trus trusan frust menonggeng 

meh sini ako ajar korang..tak susah mana pon ekk.....cara yg paling mudah laei ringkas tuk korang semua.....

korang dedikasi (amboi bahasa melayunya ako) je lagu terlatest di pasaran yg ligat diputarkan dicorong-corong radio ketika ini...
tak laen dan tak bukan...
jeng jeng jenggggggg
lagu dr UNGU....yg bertajuk SAYANG
muahahahahaa...
ni ako ada sediakan lirik tuk korang
so tak payah susah-susah korang nk gugelll laei yek
ako taw tahap kerajinan korang semua ok..
ekekekkekkee

Entah harus darimana ku memulai kata-kataku
Resah gelisah tak menentu, dari jauh lubuk hatiku
Bukan, bukan keinginanku tuk mencoba meninggalkanmu
Namun tak bisa ku jelaskan, aku takut menyakitimu

Berat rasanya, berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski melawan hati

Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus


Berat rasanya, berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski melawan hati

Sayang maafkan aku ingin putus

Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus
Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus

so amacam??? gerekk tak idea ako...ngeee
ellooo ni zaman 'it' lah beb...tak payah susah nk nulis bagai semua
semata2 nk break off je...
nyanyi sudiiii(pinjam ayat member ako)...
tak pon korang 4ward je lirik ni kat hp mamat/minah korang 
tu ...senangkan...mudah dan ringkas
tp kalo malas nk 4ward gak korang soh depa dgr je lagu tu kat radio
or soh dorang gugeelll sendiri arrr
abes cete.....=)
ni tips ako yg paling terkesan utk korang semua
lalalalallaa

ok lah..sampai cni dulu ekk
ujan pon dah nak benti
baek ako cepat2 blah sblm ako kena 'boooo' plak
erkk ada kena mengena ker???

pape pon...
nasihat ako kat korang semua
.................

selamat mencuba....

dan korang tggulah kesinambungan 
dr apa yg korang telah tujukan tu yekkk
hahahhaaa.........penantian suatu penyeksaan..tiba2 plak..ermmm

psstt--> ako tak pernah wat laei..korang cubalah dulu yek..=)

@ePPy 2geTher@







Monday, October 29, 2012

ndak ada tajuk


Ya Allah,
andai perasaan kasih dan cintaku ini tidak bermakna laei, maka engkau lenyapkanlah ia dari dalam diriku.. kerna ku tidak lagi terdaya melayari hari-hari yg berlalu tanpa merinduinya

dia cintaku..aku menyintainya sampai bila2..biarpun aku dan dia tidak akan bersama..biarpun dia sudah lenyapkan perasaan itu kpdku...

pasti akan kecapi manisnya nanti selepas pahit kekecewaan...dan pasti akan tiba bahagia selepas air mata yg lara..

hari demi hari
seolah-olah  hilang satu jiwa..hilang satu semangat untuk melangkah kehadapan....masih lagi mencari-cari dimana galang gantinya

impian yg dulu ingin bersama kini lenyap dek keegoaan sendiri...

masih teringat dan rindu saat bersama..hilai tawamu cukup membuat hatiku gembira yg teramat..

masih lagi ampuh dan kering satu hati..yg dirasakan hati telah mati..yg dirasakan hati itu tiada lagi rasa

walau kadang hati terluka, terguris dalam yg amat pedih...meratap sayu diam-diam, walau kadang-kadang lagakku disalah erti...namun untuk mengalah bukan caraku... mencari berakhirnya penantian dunia....

walau kita tidak bersama...namun rinduku masih bertemankan akan sunyi dan sepi..mencari haluan seolah-olah ada kamu disisi..namun semuanya hampa..masih lagi kosong...

aku menangis dlm diam
bila terkenang kasih yg berlalu pergi...tiada siapa yg peduli...
aku sendiri
sendirian dalam sepi
sunyi yg panjang memaksa aku trus lemah longlai
kekadang aku terfikir
sampai kapan harus aku begini???
tiada jawapan...diam seribu bahasa

aku tak sempurna..aku hanya manusia biasa yg sentiasa membuat kesilapan..namun aku cuba tuk perbaiki kesilapan itu walau sesukar mana pon caranya.....



@eppY 2getHer@




Thursday, October 25, 2012

DOAKU- Yasmin J hunwick



Salam

hye all

im back 4 good...hahhahaa..(poyo jer kan2)
lantak p lah..janji ako happy...ngeeee

apa ako nak riki ri ni ekk..ermm oklah stret to the point
DOA...as a muslim..we all knows tat tu lah senjata utama kita
tul kan...so persoalannya nape kita jarang nk berdoa
sedangkan kita tau tu lah senjata kita..
weirdkan...
tp tu lah..kita ni suka berdoa time SUSAH je
tp bila senang lenang bagai..
kita lupa nk panjatkan doa pada yg MAHA ESA..
sedangkan DIA lah yg memberi rezeki pd kita...
nmpak nohh tak bersyukur...
tp tak semua mcm tu...(ako pon kdg2 lupa..adess)...
tp tu lah...manusia lah katakan..
sentiasa lupa...hihihi..cam ako lah tu...huhuhhu

*im not good enough person tp ako tak pernah nak berputus asa tuk jadi yg terbaek

sebenarnye bkn tu yg ako nk bebelkan
hahhahahaaa

korang pernah terbaca sal arwah Yasmin J Hunwick
atau nama sebenarnye...Yasmin Johan???
ako pernah tulis sket sal dia b4 this entry
ako pon tak tau..
ako skrg ni makin jadi pembaca tegar blog dia
n plus ako akan singgah Territory dia kat FB..
*HARUS kot setiap kali ako bukak acc fb ako*

tiap kali ako bukak Territori dia (dikendalikan olh admin n mama arwah)
ako pasti tersenyum
sbb apa???sbb dah ramai yg 'like' page tu..
semakin ari semakin meningkat angka 'like' tu
Alhamdulillah...makin ramai gak yg mengenali arwah
1 like 1 doa...mudah mudahan
walaupon dia telah pergi tuk selamanya...

*Allah menjadikan kita manusia dgn kelemahan dan kelebihan.... agar kita sedar dan tau dgn hanya BERDOA dan BERUSAHA, Allah akan menjadikan segalanye indah pd WAKTUNYA...InsyaAllah..*

sayang sungguh Allah pd hamba2nya..tp masih laei ada manusia yg masih laei tak sedar diri...(mcm ako..=( huhuhu )


dear Yasmin Johan
saat dirimu dilahirkan..
ramai yg tersenyum
tanda kegembiraan
kerna dirimu telah dizahirkan di alam nyata
kamu hanya menangis melihat gelagat mereka
dan kini
saat dirimu telah tiada di alam nyata
ramai yg menangisi akan pemergianmu
namun..
dikau tersenyum akan perihal ini
ini membuktikan bahawa
dirimu telah bahagia di alam yg kekal selamanya
kami pasti akan menyusul
itu janjiNYA pada setiap hambaNya

ramai yg dpt mimpikan arwah Yasmin..
ada yg kenal n ada yg tak mengenalinya
tp dari apa yg ako baca..(bloger laen n fb territory arwah)
sapa2 yg mimpikan dia...
rata2 semua mimpikan dia dlm keadaan yg sgt tenang
tersenyum tanpa ada sebarang kegelisahan diwajahnya
sgt untung mama n papa arwah memiliki anak seperti arwah
walaupon hanya 'dipinjam'kan tuk sementara waktu saja
namun pasti mereka terasa bahagia...
ako yakin tu.. =)

ako mungkin bukan salah seorg yg terpilih tuk dpt berjumpa dia dlm mimpi
kalo ada rezeki ako pasti akan jumpa ngn dia..
tak jumpa pon tak mengapa
janji ako ingt dia n dapat sedekahkan surah Fatihah pd nye...

ako cuma terkilan sket sbb tak dpt ziarah tempat semadinya arwah
sbb masa ako tau pasai dia pon dah terlambat
ako baru je blk dr Langkawi bln 7 ri tu..(lepas  sebln arwah yasmin pergi)
erkkk mmg lewat ako tau mengenai tragedi yg menimpa arwah
n ako rasa ako ngan de geng  lalu tempat kejadian tu..(if not mistaken)

InsyaAllah ako ada pasang niat
if 1 day ako g sana laei
ako sgt teringin nak 'melawat' arwah n family dia
mudah mudahan ada jodohku ke sana..Amin..


ako bkn kaki blogger mahupon twitter...
fb pon jarang2 ako nk on9
tu pasal ako tak tau pape perkembangan semasa..
teruk kan ako...huhuhuhu
tp la ni ako dah rajin sket nk on9
n bila ako on9 ako akan 'ziarah' blog arwah n territory Fb dia tu (harus ok =P)
ako byk belajar dr penulisan arwah
walaupon usia kami sgt berbeza
yg penting ada sesuatu yg ingin disampaikannya
n ako amek tu sbgai 'pembelajaran' baru bg ako =)

ako windu kat dia ...(n some1else gak..heheehe)
seyezly..
pelik
tp tu lah kenyataannya
tak kenal pon ako ngn dia
kelebihan Allah berikan pd hambanya
perasaan windu tak kenal siapa gerangan manusia tersebut
hebatkan....

pic ni ako amek (dgn mintak izin kat mama arwah/admin) kat fb Territory Yasmin J Hunwick..
info yg ako dpt...pic ni 3 ari sblum arwah menghembuskan nafasnya yg terakhir..

"walaupun tidak bersua
bagiku engkau lagenda
damailah di sana bebas di angkasa
lahirkanlah jiwa abadikan cinta
moga bercahaya di atas kurnia
sentiasa bersama dgnNya..."

ako nak upload 1 laei pic arwah pada pagi sblum dia pergi tuk selamanya tu
tp...ermmm ako sendiri tak mampu nk melihat pic tu 
sebakkk sgt..raut wajah dia tu terasa sgt dia akn pergi meninggalkan dunia yg fana ni
kalo korang nk tgk ako bg link ni https://www.facebook.com/TerritoryYasminJHunwick
korang leh riki2 kat album tu yek
maaflah...cukuplah 1 je yg ako upload...(tgh tahan ngs ni..huhuhu)
ni lak blog arwahnya link http://misschronicz.blogspot.com/ (sekarang dikendalikan oleh mama arwah..rasanya ako penah mention kot...takpelah ako mention skali laei ekk =)..)
dah ramai blogger laen update entry mengenai arwah Yasmin
korang semua bole gak riki2 kat territory arwah
nama blogger tu semua yek

~~ lagu 'jgn lupa namaku by pompa bensin sedang berkumandang dlm pc ako lak ni~~
antara bait2 lagu ni :
..walau aku tidak bersamamu
..jgn engkau lupakan diriku
..walau aku tiada di sisimu
..jgn engkau lupakan namaku......

yup
kami di sini sentiasa mengingatimu wahai Yasmin Johan(InsyaAllah)
merindui setiap celotehmu diblog
walaupun engkau jauh nun di sana
engkau tidak akan pernah hilang dlm hati kami

~~u may not be here wif us but thoughts of u are always in our heart~~

kepada mawar yg disayangi
ku doakan dirimu mekar di taman syurgawi
diakari rasa bertuhan
dihiasi haruman akhlak dan iman
kerana itulah ukuran
jelitanya seorang perawan

kadang2 kita lupa fitrah kita
kadang2 kita hanyut dgn kesibukan kota
kadang2 kita alpa dgn keadaan sekeliling
kadang2 kita lalai dgn godaan nafsu sendiri
kadang2 kita lena.....
siapa diri kita sebenarnya..

Ya ALLAH...
kuatkanlah diri kami ketika SEDIH dan SUSAH
berikan kami PETUNJUK utk membezakan
KEBAIKAN dan KEBURUKAN
ketika kami memerlukan jalan KEBAHAGIAAN..
jadikanlah kami manusia yg semakin
TABAH utk mengharungi hidup yg MATANG...
Amin.......




' jadilah kamu org yg baek, org yg baek bila ada disukai, bila tiada dirindui, bila mati ditangisi..janganlah kamu jadi org yg jahat, bila ada dibenci, bila tiada disukai, bila mati disyukuri '..
~~sayyidina ali bin abi thalib~~




marilah kita bersama2 sedekahkan surah al-fatihah ini kepada arwah Yasmin Johan dan juga rakan2 dia yg telah pergi untuk selamanya...dan jangan lupa juga kepada kedua ibu bapa kita yg masih ada mahupon yg telah tiada gak..smoga mereka ini dirahmati dan dicucuri rahmat ke atasnya...ingatlah kawan2, hidup kita di dunia ini hanya sementara saja...di sana jua lah yg akan kekal tuk selamanya..(ako ingatkan tuk diri ako jugak)

kepada aunty saz n family..jika ada terbaca blog ni sy mohon maaf sekiranya penulisan sy ada yg menyinggung perasaan aunty sekuarga..niat sy cuma nk ramai laei yg kenal siapa arwah Yasmin Johan.dan dpt tambahkan laei 'hadiah' pd arwah di sana...ni je satu2 caranya yg bole sy bantu...bersama2 lah kita mendoakan kesejahteraan arwah Yasmin di sana....moga2 aunty saz sekuarga tabah dan trus mengharungi kehidupan yg mendatang ini dgn lebh tenang dan redha..Allah maha Mengetahui segalanya..maka janganlah kita berhenti berdoa pada yg Maha ESA......

sampai cni dulu kot entry ako kali ini
InsyaAllah kalo ada kesempatan tuk menaip laei
ako akan trus menaip yek..

jumpa laei
daaa.....

Wallahualam....





Saturday, October 20, 2012

My lovely Day

Salam

hye all

ok

cuma nk gtau

ari ni...................

hari bahagia sy..

sbb??

hehehhee

anniversary sy yg ke 3 thn

walaupon sy tak bersama ngn dia laei

tp sy rasa eppy sgt2

sbb dia masih ingt tarikh keramat kami ni..

thanks dear..sbb ingat tarikh kita ni yekk

n paling sweettttt sgggttt kan kan kannn..

sy dpt seprise dr si dia...aheksss...

.........................jeng jeng jeng...




tu diaaaaaa...

sweet kan kan kannn...ala2 gediksss dah ni..hahaha

ok lahhh nak stop lah..
nak sambung berangan
walaupon tak dapat bersama..huhuhuhu

bye all..

...i still remember the first day i meet u honey... =)

(ePPy 2getheR).....