Animated Superman Logo

kebabow


Lonely Me

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Wednesday, December 18, 2013

111213


AsSalam

hye uols

sihat??? harap segalanya baek baek belaka

ako?? ermm selagi ada catatan kat blog ni slagi tu sihat tu akan ada..
ngeeee

111213..cantekkan num tu
sbb tu cik ta n zain saidin pilih num tu sbb cantek n ada makna disebalik tat num..
perghh tetiba cete cik ta ngan zain plak masuk dlm blog ako ni..pe kess?? hahahhaa

pada ako secara jujurnya ia hanya sekadar penomboran semata mata...tu pada ako lah kan.. tak tau lah kalo pada korang cam ne.. mesti ada cete yg besh or tak brapa nk besh tuk tarikh tu kan kan kan...hehehehhe

dan pada tarikh tu jugaklah ako terserempak dengan mantan ako..huhuhu.. tak semena mena terjumpa okayyy..jgn ingat ako skodeng ke pe.. mmg tak bajet akan terjumpa..dan waktu kejadian tu gak ako agak terkesima terkedu terkaku dgn perbuatan ako dan yg paling terkesan dlm sanubari ako..ako tersentappp..erkk.... =(

ok...cerita bermula dengan kisah sebegini.. pada asasnya ako malas nk kuar lepak bersama geng lepaking ako..tp disebabkan ada sorang dua rakanku ni sanggup turun ke tempat kejadian walaupon tempat meke tinggal tu agak kejauhan dr tempat kejadian maka ako pon bermurah hati tuk menjoin geng lepakingku itu...

pendekkan cete sket..sedang ako menikmati panorama malam tuk mencari2 bahan mencekik maka terjadilah kejadian ako ditarik dilengan..wajahku seakan terpegun seketika ala ala retis ditarik oleh peminatnya....ngeeee....  rupa2nye yg menarikku adalah MANTANku.... tak sangka rabun malamku menjadi2 sampai mantan ako sendiri pon ako tak perasan...ermm nampakkan permainan mataku di situ... maksudnye ako ni kalo kuar g mana mana mmg tak pandang kiri kanan..wat hal sendiri je.. so pada sesapa yg terperasan ako, sila silalah bawa tegur ako yek sbb ako mmg jenis tak pasan orang disekeliling.. hahahahah

ok make it simple wpon sbnrnye ako pon tak tau tujuan pe ako berblog ni....ngeeee...

sebenarnya ako nk gtau yg bahawasenyeeee..ako windu rrrr kat dia...hukk..lama tak jumpa tapi tu lah bila skali terserempak dengan keadaan atau situasi yg tak berapa nk beshhhhh sanngattt okayy...hati ako rasa semacam tersiat2 je...huhuhu... ako tabahkan hati..kena control macho lah babe....depan kawan2 kan..tak kan nak melalak or meratapi sewenang wenangnya..ye dok?..ini ako lahh...lakonan luaran kena mantoppp...hoq dalaman tu kite cete laen kali...huhuhuh...pssttt dalaman hanya tuhan je yg tau.. =(

apa apa pun..pada cik ta ngn zain selamat pengantin baru dan lama..ngeee..peace..

tuk ako??? ermm selamat ako selamanya..hahaha...maksudnye pe tu??? ok biarlah hati ako tabah menjalani liku liku perjalanan kehidupan yg tinggal saki baki ni je...perghh ayat ako ni cam tak leh blah je kan... *wink*

ok guys...ujung2 tahun ni ako kena layan keje lebih banyak dr ako kena layan hati ako yg nan lara ni...so jumpa tahun depan arr yekk.....hahahhaha..

cholow beteyyy..

jujurkan ako dlm penceritaan kali ni..ehh ellooww i mmg honest bila berblog okay..hahahhaha


@eppY 2getHer@




Monday, November 25, 2013

trust me


Lirik Lagu Percayalah – Indah AF2013

Aku masih mampu meneruskan hidupku
Hanya karena janjimu
Yang tulus mencintaiku
Aku mencintaimu
Aku menyayangimu
Akukan setia selalu selamanya

Percayalah percayalah
Walau di mana dirimu
Hatiku hanya untukmu
Percayalah percayalah
Sejauh mana dirimu
Ku ingin kau tahu
You always in my heart

Aku takkan sanggup
Bila tak bersamamu
Kerna ku yakin dirimu
Tercipta hanya untukku
Aku mencintaimu
Aku menyayangimu
Akukan setia selalu selamanya

Percayalah percayalah
Walau di mana dirimu
Hatiku untukmu
You always in my heart
Sejauh mana dirimu
Ku ingin kau tahu
You always in my heart

my days are a DREAM..that come true
every day is BEAUTIFUL, all thank to you my dear HUNNY
now i have found what i've been looking for
it's ur HEART and SOUL..and NOTHING MORE....... =)



@ePPy 2getHer@


Tuesday, November 5, 2013

salam tahun baru 1435H

Assalamualaikum wbt

di kesempatan ini ako nk mohon ampun atas segala kesalahan2 dah kata2 yg terlempias di blog ni sepanjang tahun hijrah 1434..maklomlah..nama pon manusia tak pernah lalai dlm melakukan kesilapan...

smoga tahun baru 1435H ni lebih memberi makna dlm kehidupan seharian kita..lupakan dan amek pengajaran dri tahun2 hijrah sebelumnya...

moga tahun baru ni jugak akan di penuhi limpahan KASIH dan NUR dari-NYA..amin..

pada rakan2 ku yg beragama hindu..selamat ari devali....



@eppy 2gether@




Thursday, October 31, 2013

masih masih dan masih


Lirik Lagu Masih Mencintainya: Papinka

Jika teringat tentang dirimu
Berlinang air mataku
Ku rindu saat-saat bersamamu
Kasih sayangmu padaku

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya

Kini kau bukan milikku
Dan berakhir sudah cintaku
Biarkan saja hatiku bicara
Ku masih sayang padamu

Aku selalu mendoakanmu
Agar kau bahagia
Bersama dirinya selamanya
wooo wooo

Mengapa mudahnya hatimu mendua
Ku lapangkan dada walau aku terluka
Semoga bahagia bersama dirinya
Karena kau telah memilih dia

Betapa sakitnya apa yang ku rasa
Tuhan kuatkanlah hatiku yang terluka
Semoga ku bisa tuk melupakannya
Karena ku masih mencintainya

sob sobb sobbbbbbbb.....
ok im fine
tenkiu for ur concern...

waaaaaaaaaaaaaa

ehh im still fine lahh

erkk

ok 
wat everrrrrrrrr!!!


@eppY 2geTher@


Sunday, October 20, 2013

DAH BERLALU

huhuhuh

sob sob sobbb

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ok fine...STOP it....

pe kes ko ni cik mspeace oooiiiiiii.. haisshhhhh

relex ok.... benda dah berlalu seperti mana tajuk ko dah hapdate tu kan..so b calm lahh
poyosss lah lu beb...

ermm tu monolog dlm diri sendiri je tu..saje je...
ako ok je lahhh
saja saja wat perangaiiii...so jadi lah lagu tuu...

ok fine!!! ako terkilan je...ari ni dah genap 4 thn...

apa yg genap 4 thnnye tu???

ermm nothing lorr.....biar jadi memori date ni 20 10..

ok lah ...eppy eppy lah selagi termampu..ye dokkk.....

YESSSS.. I WILL !!!! go for it...

*eppy 2GETheR*


Wednesday, October 2, 2013

oktober datang laei

As Salam

rasanye cam dah ada spider web wikiy wikiy je kat blog ako ni...hahahaa..maklomlah..bz memanjang dan buat2 busy la katakan...haisshhhhhhh....

well......
nothings well...erkk..pe yg ako merepek lak ni..dah lah lama tak update...fuiiiiiii(sopann sket dr puiii..hahhaa)

ni ako nak habaq mai satu dunia...la ni dah masuk bulan oktober...waaaaaaaaaaaaa...tiba2 plak kan..well..ako ..huhuuh...ako kan..huhuhuuh...waaaaaaaaaaaaaaa

sedihhhlahhh......hukkk...

dah lahh..tak leh nk habaq cete kat cni...tak sanggup nak pendam rasa tp nak wat laguuuu mana....harus lah terpendam...bak kata hati sendiri...HANYA TUHAN YG TAHU..... sob sob sobbbb....

DI SINI ---> Z AHMAD

BIARKAN AKU TAK BAHAGIA
ASALKAN KAU GEMBIRA
DALAM HIDUPKU PENUH PANCAROBA
BIARKAN AKU MASIH LEMAH
ASAL KU TAK MENGALAH
WALAUPUN HIDUP ADA TITIK NOKTAH
BIARKAN KU HIDUP
HANCUR DENGAN SENDIRI
SAMPAI NANTI 

C/O

KU DI SINI
TIBA SAAT INDAH UNTUK KU PERGI LAGI
BIARKU DI SINI
HIDUP TANPA TEPI
HIDUP DENGAN SEMUA YG ADA
KERNA KU MASIH SEPI

TAK MUNGKIN AKU TAK BERSALAH
TAPI KU DAH BERUBAH
MEMANG ITULAH LUMRAH DUNIA
KETIKA SAATKU TERLUKA
TAPI KU TAK TERLUPA
BAHAWA MANUSIA TIADA YG SEMPURNA

BIARKAN KU HIDUP
HANCUR DENGAN SENDIRI
SAMPAI NANTI
OHHHH

KEMBALI LAGI..
KASIHHH...




ermmm... tak leh lupa bulan oktober....kau merubah segalanya (fauziah latiff)..namun kini hanya tinggal kenangan yg masih segar dlm kotak ingatan ini..memori remains foreva... take care october....i won't forget u my october.... peace....



.............................................................................................

@eppy 2getHer @




Thursday, August 29, 2013

sharing the lyrics


BERGANTI HATI by ANGGUN

Satu persatu telah kuhapus
Cerita lalu di antara engkau dan aku
Dua hati ini pernah percaya
Seribu mimpi tanpa ragu tanpa curiga

Reff:
Ku tak ingin lagi
Menunggu, menanti
Harapan tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba
Hanya tuk kecewa (Ku telah kecewa)
Lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
Aku ingin pergi
Dan berganti hati

Satu persatu telah kuhapus
Nada dan lagu yang dulu kucipta untukmu
Rasa yang dulu pernah ada
Kini berdebu terbelenggu dusta dan noda

Back to Reff:

Kini ku sadari diri ini
Ingin berganti hati
Cinta yang tlah pergi
Harus berganti hati

Harus ku ganti hatiku kini
Ini harus ku ganti
Tak perlu ini lagi harus berganti


MASIH AKU CINTA by SHIELA HAMZAH

Biarpun kau tak lagi ada dengan ku
Takkan ku bisa melupakan mu
Caramu memanggil nama ku
Terasa seolah kau masih ada

Jauh di dalam sanubari ku
Tak ku relakan pemergianmu
Namun ku,’kan selalu doakan mu
Agar kau takkan terus terluka

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar
Aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta

Takkan pernah ada penggantimu
Yang mem pertahankan ku sepertimu
Satu dunia,menentang cinta kita
Akhirnya kita terpisah jua

Yang mengenal mu cuma aku
Tidak ku menyesal mencintaimu
Yang ku harapkan
Kau juga mendoakan ku

DI HUJUNG JALAN by SAMSONS

Di ujung jalan ini 
Aku menunggumu aku menantimu 
Di tengah terik matahari 
Aku menyanyikan kisah tentang kita 

Alunan denting suara hati mengulas kembali 
Jejak yang tlah lalu 
Untaian makna yang tercipta 
Aku abadikan ditempat terindah 

Tuhan kembalikan segalanya tentang dia seperti sedia kala 
Izinkan aku tuk memeluknya mungkin tuk terakhir kali 
Agar ku dapat merasakan cinta ini selamanya 

Ketika malam telah tiba 
Aku menyadari kau takkan kembali

ok....only for fun...hahhahaa

@eppY 2geTher@




Monday, August 5, 2013

i'm fine..thank you


MY SMILE..
..doesn't always mean
" I'm HAPPY "

sometimes..it means
..." I Can MANAGE "...

and

Sometimes it JUST mean...
......." I'm TIRED of CRYING..."


*credit to mr FB n mr GoogLe*

@eppY togetHer@



Saturday, August 3, 2013

bulat sebulat bulatnyeeee

Sebulatnya - The Fabulous Cat

Tiada tangisan aku titiskan keringat airmata ku
Manakah silapku nyatakan satu persatu inginku tahu

Bukannya aku salah tafsiri (tak pernah aku mengkhianati)
Mengapa kamu buat begini (tak pernah aku hilangkan diri)
Apakah makna engkau mendua (tiada punca hancur segala)
Aku senantiasa setia (tolonglah percaya)

Korus
Aku yang bodoh, aku yang buta
Percayakan mu sebulatnya
Lihat mereka terpedaya
Percayakanmu sebulatnya

Bukan kerana ku sengaja meninggalkan mu
Kau sempurna untukku, untukku
Tapi kini kau salah tafsiri (mengapa engkau mengkhianati)
Salahkah aku buat begini (mengapa engkau hilangkan diri)
Tiada makna
Jadi apakah punca segala (aku senantiasa setia)
Aku tak percaya
Ulang Korus

Cukuplah katamu
Yang betulnya hanya kamu
Cukuplah siksamu
Yang pernah sakiti mu

Hati telah luka
Di atas luka dan luka
Di dalam tak disangka
Tertanam dendam yang lama
Mulalah meraba
Mencari jalan semula
Jalan yang bercahaya
Kembalilah padaNya

@eppy 2gethEr@


Tuesday, July 30, 2013

semudah itu..

....................................


its EASY to

~ DEACTIVATE account
~ UNFRIEND someone
~ DELETE a number
~ IGNORE a call / sms /whatsapp n so on

BUT its IMPOSSIBLE to ERASE someone from ur memories
and life whom u LOVED SOME day.....

 

 

**credit to mr. gOOgle n Fb**

@eppy 2Gether@



Friday, July 19, 2013

khabkunkrab -PART 3


hehehehe

ni part 3 plakkk..aiiisshhh bila lah nk tamat cete sal khabkunkrab ni kan kan kann...hahahhaa.. biasalahhh jap2 g abes lah ekk..sabor lah weeiiii.. =P

DAY 3 - 3 FEB 2013

ok..bangun pagi cam biasa...siap2 n kemas pape yg patut... mlm tadi ako ada gtau kat ct..ako nk g kedai baju laei sbb ada yg tertnggal 'list' sebenier ako laie ni..so ct merangkap rumet ako pon kata..OK..sbb dia pon ada nk beli laei barang2 terakhir sblm kami semua berammm ke hatyai nanti..

kami pon bersiap bagai n trus keluar berdua..tp rumets laei 2 org dah gerak awal sket dr kami berdua..huhuhu....opss jgn pikir kami bgn lambat yekk.. cuma ikut turn sapa nk mandi dulu n sapa yg last mandi dulu tau... maklomlahhh bilik air satu je beb.. ngeeee..

pas siap smua kami pon bergerak berduet...pewot masih kosong laei ni.. tp semangat nk cari barang laei berkobar2 dari nak p bekpez.. sesampai je kami kat kedai tersebut..apa laei borong tuk kali kedualah..tp harga dah tak dpt cam mlm sblmnye lah..sbb yg jaga tu orang laen plak..waaaaaa..tak pelah..janji msh murah sket gak lah......huhuhuhuhu....
so jalan punya jalan kami terserempak plak dengan kapten kami..dia menghirup udara segar di krabi berseorangan...(ermm nape ekk..hahhahaa).. kapten ajak bersiar2 di sekitar pantai..kira nk berjalan dipersisiran pantailah katanyeeee...erkkk...laen mcm jer ajakannye tu..kahkahkahhh.. ako ngn ct pon layankan je lah...so jalan2 r kami bertiga..sambil jalan2 mata duk usha jer mat2 n minah2 salleh yg duk terbaring bergelimpangan bagai kat atas pasir tu... ok kat cni ako tak leh nk post gambo2 kat pantai yek..sbb byk yg tak sesuai ditatap oleh org2 mesia or lbh tepat laei org2 yg membaca blog ako nie..blog ako ni kategori "U" bkn yg ada unsur2 XXX or PL...ekekkee... wpon keinginan ako nk upload ketika entry ni di tahap sgtlah membuak buak...hahhahahaa..ok enough... =)

dah settle mencuci mata kami pon decide nak blk bilik..nk mengemas blk barang yg terbeliiii....kihkihkihhh..


kami berkumpul di lobi dlm kol 12 lbh...tggu van yg disewa khas tuk mengangkut keberangkatan kami smua ke hatyai...haiishhh another 4 to 5 hrs again on the road... sakit bdn wpon hanya duduk n tido je tau...huuhuhuu... tp tu kan pengalaman..so ako tak kisah pon janji ako dapat rasai pengalaman yg mungkin ada yg tak akan pernah rasa mcm ako kan kan kannn..Alhamdulillah... =)

pendekkan cete walaupun dah masuk part 3..hehhee..sampai je kat hatyai kami bermlm di tempat yg sebelum ni...MAYFLOWER hotel...sbbnye..hotel tu pon murah n kami selesa dan yg penting...BERSIH okay..ngeee..

lebih kurang jam 6pm waktu thai...kami sampai n check in..pas check in n wat pape yg patut dlm bilik then trus kuar cari makan..LAPARRRR tuuu...wpon dah makan tp nafsu makan tu masih laei membuak2...

makanan telah terhidang maka apa laeiiii.....makan time....jemput makan...

burppp!!..sgt kurang sopan kan..hehehe...tu selingan je tau.. ucapan Alhamdulillah sentiasa tak lekang dibibir ako ni setelah menikmati rezeki yg telah diberikan oleh Allah yg maha Esa...mlm tu kami mkn kat kedai org kelatan..so mmg rasa mcm makan kat mesia gak lah..kalo dah orang mesia..nak cari makan pon makanan dr mesia gak kan...ngeeeee

ok..misi seterusnya...selepas mkan kami ronda2 town hatyai plak...cari sebenir baju keychain bagai pada mlm tu gak..sbbnye sok dah nk balik...takut tak dan nk sopink laei kan..so cari dan membeli je time tu...dan kami sempat gak wat pedicure manicure..murah murah mari kakak abg adik....hehhehee... sempat kann..maklomlahhh..dah alang2 kat sini kita pon bikin je lah...kalo kat mesia mmg tak lah kan...hahahhaa

tadaaahhh je kat dorang...pandai2 lah dorang wat..hehehehee
pas setel smua..kitrg balik bila n kemas..sok dah nk balik MALAYSIA...miss MALAYSIA so badly..mmg betul kata peribahasa melayu.. 'hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendiri'....lebih baik negeri sendiri walaupon ujan yg turun tu ujan batu bagai...ngeee


DAY 4- 4 FEB 2013

huaarrghhhh.....(mengeliat)...haisssshh buruuuukk perangaiii..hahhahaa

ari terakhir kat bumi thailand...pagi tu kami g bekpes then sempat laei round2 sket je laie kat hatyai ni sblm masing2 kena berangkat pulang...



tu diaaa gambo kat airpot dah....tak sabar nk balik umah dahh ni..hehhee....


babai hatyai..babai krabi, babai thailand...till we meet again....daaaaaaaaaa

ok lah guys....
tu je lah cete ako ke hatyai n krabi yg tak seberapa indah tuk korang tp sgt bermakna keindahan tersebut pada ako..ngeeee... oh yea.... kalo rajin ako update ako g pulau mabul plak ekk..alaa mabul kat sabah tu je lah...ekekkeke......snorkeling time plak...lalalalala

challooww bebehh...

salam

@eppY 2getHEr@





Wednesday, July 17, 2013

tak tau


..... Ya Allah..

Ako  windu sgt kat dia....
...bglah ako sedikit KEKUATAN tuk menahan rasa kerinduan yg tak terluah ini Ya Allah
ku mohon padaMU Ya Allah...

Ako tau ako banyak salah pada dia
...adakah ini BALASAN yg harus ako terima olehMU Ya Allah
jika ini lah akhirnye kisah KAMI...
ku mohon sekali laei...
..bawalah PERGI akan kerinduanku ini terhadap si dia
bawalah PERGI hati ini jauh jauh dari si dia
..bawalah PERGI perasaan ini....

* coretan ini sekadar meluahkan apa yg tak terluah dek kata-kata

@epPy 2geTHer@


Tuesday, April 30, 2013

khapkunkrab- PART 2



ellooooo

ako tau ni dah part 2 plak

DAY 2 - 2 Feb 2013

mcm biasalah..bgn pagi wat benda2 yg wajib dulu then kemas2 pape yg patut sbb ari ni nk p ke KRABI plak... plan ni berlaku semasa mkn tgh ari semalamnye... ye lar kan...kalo dah dtg cni tak singgah ke pantainya tu mcm 1 kerugian besar wat pelancong mcm kitorg ni.. ekekekkee

kitorg gerak dlm kol 10am waktu tempatan....biasalah..kami p bekpez dulu sblm gerak ke krabi...yeeaahhh!!!... perjalanan mengambil masa lbh krg 5 jam...ini kira termasuk waktu singgah menyinggah  di tempat2 tertentu...hehehehhe...

dipendek cete...setibanye kami di sana....ketua rombongan merangkap kapten merangkap sgala kepala kami pon mencarilah bilik2 tuk bermalam pada waktu kejadian tue...ako n beberapa geng laen duk tepi batu tgk pantaii suuuddiiiii...hahahaa...

welkem to KRABI uolsss....
ni blom ramai laei dorang bersidai.. =P
tup tap tup tap..dptlah bilik yg dicari...so kali ni nye bilik ako lupa brapa herge dia tp quite murah gakk...so 1 bilik share 4 orang... ada 2 queen bed..so mmg ngam2 tuk kitorg yg sgt GYIYOMI ni... ekekekekee...

so kitrg rehat jap..wat pape yg patut..pastu trus gerak kuar... sbb geng laen dah book boot tuk g 1 laei pulai pe benda namanye tu ako tak taulahhh....huhuhuhu... nk p sana sbb nak berendammmm.. air kat sana jernih sket dr pic yg kat atas tu.... korang tgk lah pic yg ako nk sajikan ni ekk.....

lets gooooooo!!!



mcm nk terjun je..tp bkn kat cni yekk..hehehe
bilalahh nk sampai ni.... =)



sesampai je kat pulai tu...ako dah teruja yg amat sgt...so dlm ramai2 geng kembara ni..ako rasa akolah org yg paling tak tahan nak terjun dulu.. maka dgn selamber dunk..ako trus memenuhi keinginan ako tu..terjun n  swim n swim n swimmmmmmmmmmm...hahahhaa.. mcm lah terer benor brenangnye pon... ekekkeke .. ako lah org yg pertama..meke y laen ni agak segan2 dulu..malu2 tp mahu..hahahhaha... ako?? apa kisah...kalo malu tak dptlah nak berendam lelama nnti kann ann annn...hihihi

cni pon ada rock climbing ok uols....sesapa yg suka memanjat leh lah join brader omputih ni ek

air sgt jernih..ada gak ikan kecik2 berenang-renang bersama ako ..but sorry guys ako tak pegang camera sbb dah excited sgt..n camera ako bukan waterproof so tak leh nk amek pic dlm air yekkk.. harap maklom... may be ada rezeki lbh ako beli yg waterproof..haishh tetiba teringat handycam waterproof sony tuu...arrghhhh geramnye akooo sbb tak mampu miliki laei... hihihihi...ok tu cete kat entry laen yekk....huhuhuhu....

pemandangan waktu senja...so time ni kami dah nk blk bilik n rehat2  plak
oraittt....pasai pantai n swimming2 ako dah cete..la ni time happening waktu mlm plakkk..pas magrib gitu ako ngn geng yg laen g cari tempat makan..tp kami pergi berenam je...jejaka yg laen dah g tempat2 laen kecuali kapten..setia bersama kami laei..dia lah 'penjaga' ako semasa ada kat sana...hahaha..jagalahhh sanggatt kannnn...

ni tempat dinner kitorg...kami ber6 lepak mkn sampai lebam..hihihi..yg penting HALAL uols
puas gak kami berjalan di tepi2 jalan raya semata nk mencari tempat mkn..kena perhatikan tanda HALAL setiap kedai yg ada...kebykkan mmg tak de lah..tu yg jenuh jalan kaki..tp tak rasa sgt sbb sepanjang perjalanan tu byk booths yg jual pelbagai sebenier kat situ..so kalo korang nk cari sebenier tuk sesapa..pas mkn tu cari je kat area tepi tu...berlambak n mcm2 ada tau....

yummyy..amacammm tergugat tak pewot korang..hihihi..tomyam makanan yg wajib sepnjng  percutian kami ni... ngeee!!!

mcm ako cakap td..pas mkn kami smua berpecah..maklomlahh..pewot dah diisi..hati pon manyakk senang mahu jalan2 sambil mencuciiii mata plak..so ako ngn kawan ako ..kami berduet je...opss sblm terlupa...nama kawan ako tu CT ekk.. so ako ngn ct jalan2 cari barang sebenier tuk org2 di mesia...puas gak kami meronda sepnjang mlm tu...dptlahh rembat beberapa helai tshirt, key chain, freeze magnet from krabi tuk dibawa pulang nnti....
 tuk pengetahuan korang jugak...mlm kat cni sgtlah happenning..ada  1 rest ada wat live band...layan siot..ngn kaki2 tourist yg lain melayan live band depa...sgt teruja uolss... so kalo tak caya korang leh dtg ng merasai apa  yg ako n de geng rasai kat cni... hehehehhee... pas puas kami berjalan..barang pon dah byk kami rembat...maka kami berdua decide nk balik bilik...sok nk balik ke hatyai plak...adess... lotih gak sbb byk masa kat atas jalan je kan..pape pon mmg enjoy sgt.. 

eppynye sbb dpt borong barang...

geram tgk scoot ni...ni khas tuk disewa tp tak dan nk sewa sbb  jalan kaki  adalah lbh baek tuk kesihatan.. =)

oppss sblm balik bilik..kaki kena bg rehat n bersihkan dulu yek kawan2.. peace...tersgtlah murah kalo nk  dibandingkan kat mesia..tp bila kira2 balik...erkk tambang nk ke cni je lah yg mahal sket..ngeee so wat je lah kat mesia yek.. =P

settle tuk ari kedua...sampai bilik..ako n ct mengemas pape yg patut...pastu...wat pape yg patut n then ....gud nite ct......hahahahhahahah...tidooolahh apa laeiiiiii..sok nk blk hatyai n cari sebenier kat sana plakkkk... ok guys....tggu entry yg berikutnye yekk.. part 3 plakk..tak tau bila ako nk update...lalalalallaa...

ZZZzzzzzzz..............

@eppy 2gether@ 


Thursday, April 25, 2013

saje saje je ek



Lirik Lagu Bahagiamu Deritaku – Hafiz

Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu
..........................................................................................................................

amboiii motip ako share lagu ni..
ako tgh derita ke apa ni...??
kompius plak ako.. muahahahahhaa

ok...saje je kot
tak salahkan kalo nak share kan kann annn ann

td ako dgr lagu  ni kat hot.fm tu yg try riki2 lirik dia
tup2 'tercuit' ati nk berkongsi ngn kome smua
laei pon dah lama ako tak share lirik lagu jiwa kembang ngn korang smua kan
hahahhaha
so trima je lah..
lalalalalla

oklahh..chow dulu..

nk pikir nak update story mory apa lak jap g ni...
yo yo arr je kan... hahahahaa..

till here.. adios..

@ePPy 2getHEr@

Friday, April 19, 2013

khapkhunkrab......part 1


Assalamualaikum...

hye uolssss

ok2 make it short yekkk
and sowiiii sgt2 sbb lambat nk update..huhuhu

kali ni entry ako sal vacation horey2 ako g ke negara jiran

tak jauh mana pon...kat hatyai thailand je ponnn...sawadikaapppnye tempat

DAY 1 - 1st feb 2013

kami g dalam 10 org mcm tu lah...g sana dlm 4 ari 3 mlm.....naek air asia je..masa tu tiket tgh murah...g blk dlm RM198 jer..so kira tahap murah lah jugak kan..ngeeee

flight dr lcct dlm tgh ari...so kami pakat jumpa trus ke lcct...muka masing2 tak menyabor..maklomlahhh nk berhoreylah katakann..so lupakan seketika benda2 yg ada di mesia ni...hahaha...fohyoww je kann.. =)


flight kami..yeyyyyyyy!!!!
biasalah bila dlm flight..ada xtviti yg tak diizinkan wat sektika waktu..tp disebabkan keghairahan..kami terpaksa melanggar peraturan seketika..alaaa bukannye apa pon..amekk gambor kenang2an jer kottt...hahahhaa....perjalanan mengambil masa sejam mcm tu je lah...dekat je pon...tp tu lah sempat gak mata ako ni amek kesempatan nk lelap...sbb sampai2 sana dah ada xtviti so jz take a nap je lah.... =).. tp ako tak leh nak tido sgt...jiran duk tgh ako ni bising sgt..ada je bahan dia nk kenakan org..cehhh..hahaha..sorry incikkkk......lallallaa

here we are...akhirnye sampai jugak...mcm dlm mimpi je...tp tu lah  realiti hidup ako dan  yg laen...sampai cni dlm  kol 1pm waktu mesia.. 

opss sblm terlajak bercerita...waktu mesia ngn hatyai tak sama tau...kat sana lewat sejam je...so kalo ikut kan waktu kat sana..kitorg sampai dlm kol 12pm lbh lah..sooooo kita HOREYYYYY2 lahh pas tu..hahahhaaaa.........

bukti ako dah sampai hatyaiiii..hehehe..motippp kan kan kan.... =)

sesampai je kami berkumpul seketika..tuk mencari transpot ke tmpt penginapan...erkkk kitg cari bilik on the dot tau..tak booking pon sblm ni..gamble je ni..cara kann...hahaha..tp alhamdulillah smuanya berjalan lancar... kami dpt transport- van..agak mahal gak lah tp boleh lah kalo share ramai2 kan...

riki punya riki..akhirnye dapatlah kitg smua lepak kat otel mayflower..bilik berdua..so sorg byr dlm rm55 tuk 1 mlm je..so ako rasa masih dlm keadaan murah laei n biliknye..amboiiii..mcm otel 3-4 star gak lah...berseh n selesa..kalo ako rasa selesa so bermakna korang pon pasti rasa selesa gak..alaaa laei pon nk tido mandi je kan...most of the time kite akan kuar jalan2 so bilik tu hanya tuk persinggahan sementara jee...ngeeee

bilik ako dan rumet seketika ako..kihkihkihh
ok..pas dah check in bagai.kitrg truskan perjuangan di hatyai...hahaha..cari makan..sbb dahh tgh arii..pewot pon dah wat band keroncong alaf baru...kat cni byk kedai mkn..tp kena perhatikan logo halal lah dulu yekk..trun dr otel ni jalan sket ada restoran mamak, restoran kelantan, restoran halal lah kan..so tak payah wisau sgt pasai mkn.....


tu pic sdg menanti makanan yg laen sampai..kena snap awal2 sbb bila dah sampai tak dan ako nk snap...smua dah kebuluq tau..kang asek amek gambo je makanan pon dah abess..hahahhaa..kalo ikut time kat pic tu dlm kol 3.39pm...kalo time hatyai lewat sejam..so dlm kol 2.39pm...so kalo dah time2 camtu..mmg pewot masing2 dah ada band tersendirilah kan..so pepaham sendiri lah yek...ngeeee

pas mkn kitorag blk bilik sejap..rehat2 kan badan sbb ptg sket kami nk p floating market plak...so time ni lah nak bersihkan diri n bersolat...horey2 gak..tp jgn lupa tanggungjwb gak yek..peace.....pas settle smua tu..ako pon rehat2 n cari apa baju nk pakai tuk sok kan ari nye...haiisshh tak sabar lak tggu keesokkan arinye lak ek...ari ni nye pon tak settle laei..adoiyaiiii..manusia tetap manusia kan..erkk pe ako merepek ni...hahhaa..pape je lahh...=)

ok done....

pas rehat2 n mandi manda bagai...kitorg pon trun n tggu kat lobi hotel...penggembaraan ke floating market pon bermula.. aheksss... dlm kol 5pm (waktu hatyai) kitorg berpusu pusu ke lif otel...hahhaa..motipppp!!!!..tu pon nak mention ke kat cni...erkkk haruslahhh...hahhahaa.. ok contd.....

dah berkumpul kat lobi..so keje kaptenlah cari tuk tuk untuk kami smua...tawar punya tawar akhirnya dpt gak tuk tuk yg murah sket nk p sana...tp ako lupa brapa kena byr..hihihi..sorry guys...

dalam tuk tuk nk p floating market...air freshener...original uols..tak payah pakai aircond..hahhaha

ok bila dah kagum sgt naek tuk tuk ni..dgn tak de safety belt...ako pon ghairah tak semena mena..hahaha.. maklomlah kat mesia mana ada weiiii... =)... pastu ako nmpak 1 kedai ni jual anak2 pinky...hehehe..

erkkk kena samak pasni blog ako ni weii...huhuhuhu.. =) 

perjalanan mengambil masa tak sampai setgh jam pon..or maybe sbb uncle tuk tuk bawa laju kot...hehehe..tp mmg syok lah naek tuk tuk ni..tak payah pakai aircond...hahahhaaa..korang paham2 sendirilah yek.. aheks

so sesampai jer kat sana..aktivit tegar kitorg cam biasalah...bergambo gambo sakan..maklomlah jakunis yg teramat sgt..muahahahhaa....

sesi bergambo bukat abes takat area depan2 kawasan jajahan floating market je  tau tp disegenap pelusok jajahan floating market.. baru nmpak gaya pelancong sket.erkk mmg kami ni tourist pon....kahkahkahhkahhh

tadaaaa!!! ni lah grup kaki jalan kami....

so jalan punya jalan..kami terjumpa sesuatu yg..eeuuuwwwww....yukss!!!..ok tu tuk org2 mcm ako je lah yekk.. tp bg masyarakat kat sana..depa tak de heran lgsg pon...kami jer yg heran bin ajiab sket..ngeee.. mesti korang duk tertanye2 apakah benda tu kan...hehhehe..jeng jeng jenggg...lihatkah pics di bwh ni yekk...lalalalalaa..

amacammmmm....macam2 ada ni..korang pilih jer apa yg korang idamkan selama ni..ekekeke
yg ni besar sket..bunyi krap2 dia pasti melazatkan  tekak korang..ngeeee
yg ni agak lembur sket..nyonyot2 pon ok gak ni...peace!!!

hahahaha.......amacammm...terliur tak uols....

ok..tu ako tak leh nk cete sgt apa rasanye sbb AKO TAK MAKAN PON...erkkkk.. namun begitu semasa ako di gerai tu adalah pelanggan ni ( mamat sana) beli beberapa bath..ako dgn muka yg tak bersalah tgk je aunty tu bungkuskan dgn perasaan bangga gak kat mamat thai tu (dlm hati aunty ni mesti cakap...ari ni biz ako laris ni..hahaha..agaknyelah yekk... =P )...ada ke patut dia soh ako beli..MMG TAKLAH jawapannya...hahahhaaha

ok stop pasai tu..gerai tu ada kat area depan pintu masuk floating market tu..dekat2 depan je..mungkin tuk tarikan para pelancong kot..huhuhu.. kami pon truskan lah berjalan2 masuk ke dalam  laei..maka..jeng3.. aktiviti tegar kami bermula laei.. taken pics anywhere everywhere..lalalallaa 

here we are.....view atas bridge floating market
cer teka pebenda ni...sushi katanyee...hihihi
ako ada beli 1 tuk kenangan terindah berada kat cni..peace!!!
ako tak paham..kebersihan harus diutamakan.. aheks.. 
telur puyuh..yummyyy
adat membeli...dah murah nk murah laei..mmg tak dptlah..hahhaha
atas tu smua ako sajikan mata korang dgn aktiviti2 yg ako dan geng2 laen lakukan...mmg sepanjang 'perairan sungai' tu tmpt dorang meniaga..ada lah sebarang 2 3 ako beli kat citu...makanan dia ada yg halal.. jgn wisau..kebnykkannya yg menjual tu islam..tp kalo korang rasa ada musykil...nasihat ako BAEK tak payah makan ekk..peace.. amek gambo je lah yek...kihkihkih .. tuk pengetahuan korang jugak...ada gak yg meniaga mcm ni kat darat...maksud ako..jual kat gerai2 atas tanahlah ek.. sama jer herge depa ni...tak payah nk wisau..cuma wisaukan mata je..sbb rambang mata nengok dorang ni...harga tak mahal mana pon..kalo dlm RM lbh kurang 2-3 ringgit je..murahkan...hihihii

so dah abes merayap lbh kurang sejam dua..kami pon decide nk balik otel plak..so kami pon trus blk otel.. sbb malam nak merayap sekitar bandar hatyai..jalan kaki je..hehehehhee..nak servey2 barang tuk sebeniyerr plak...ekekekkee

sekitar otel je merayap ni

mlm hari lak, pas dinner bagai..kami decide nk round2 kat area otel je.. so kami pon berjalanlah sampai lebam kaki pada mlm tu...psssssttt....kami g wat massage...ahekss..murahh siot..ekekkeke.. n 1 more thing..VVIP room karok pon murah..tp malangnye kami tak masuk sbbbbbb kang lagu pe je yg kitorg leh nyanyi pon..hahhahaha (laei pon ako tak minat karok pon..huhuhu)... g massage laei bagus sbb sok nak g KRABI plak...lalalalalla....mlm tu kitorg yg ladiessss ni blk bilik dlm kol 12am waktu thai...sampai2 bilik...pe laei wat pape yg patut..then trusss ZZZzzzzzzzzzzzz....

~~to be contd~~

ok guys..jumpa laei kat part 2 ekk..tp tak jhannjiii bila leh update r yekk...ako dah letih perah otak dikala ini..hihihi

@eppY 2getheR@