Animated Superman Logo

kebabow


Lonely Me

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, November 18, 2014

Hanya perkataan

As salam

............................☺

Bila cermin pecah..
Pasti akan nmpak berkecainya serpihan kaca

Tp bila hati pecah
Apa yg kite nampak...
Berlumba lumba air mata jatuh bercucuran

Bila rindu makin mengembang???
Maka akan meletoplah sehingga sebak dibuatnya..

Yg di luar akan bertanya..
'Ada apa kat dlm??
Begitu gak yg di dlm akan bersuara...
'Apa ada di luar???
Masing masing bersoal jawab
Mcm mana yg di luar jd dlm
Dn dlm menjadi luar?..
Masing masing maen teka teki..
Tak de jawapan
Maka...masing masing pon ternganga...

Adakalanya..
..tak pe...tak mengapa..
Its ok.. im fine
Okay je..

Adakalanya...
...mmm...
Biaq pi lah...suka atilah yek..
Malas nk pk....

Ada waktu...
Hati menangis teresak esak..
Menahan sesuatu yg tak dijangka

Selalunya...
Muka tampak ceria dgn senyuman...
Tiada yg kosong melainkan bertaman dihati

Maaf
Sentiasa mekar dibibir ini...

..................

Nukilan sgttt...
Kredit sket kat CATATAN SS
Korek idea dr si SS...hik

Oklah...sambung di ari jiwa yg laen....

Monday, October 20, 2014

tersentuh hati

as salam

hey uols..

ni entry ako yg kedua tuk ari ni

awat ari ni mcm ada masa je nk hapdet ek..

ok...sebenarnye tgh layan bola

tp memandangkan pasukan ako dah ketinggalan

maka ako decide nk hapdet blog ni

so...dah terjawablah persoalannye yek

hehhehee

orait...apa mendanye yg tersentuh hati ni..

oklah..tak de pape pon..cuma...

ako teringatkan coretan seseorang yg membuatkan hatiku tersentuh bagai...

antara coretan sang penulis :....

"..sayang... sejak kali pertama saya tgk wajah awk..
saya dah tertarik kat awak untuk kenal lebih rapat lagi dengan awak..
tapi..awak umpama merpati...makin dekat makin ingin terbang
..namun begitu, saya tidak pernah putus asa.. saya cuba jugak tapi
bila saya nampak mcm awk tak layan  saya pastu dgn caption
'single itu indah' barulah saya sedar siapalah saya tuk awak...
...tapi bak kata orang..bila ada depan mata tak dihargai..
bila dah tiada barulah terasa dan mencari kannnn..hihihi..
sejak 'kehilangan' sementara tu lah awak mula langkah pertama...
step by step...awak mula reply message saya, awak call saya,
kadang2 kite ber'skype' bersama... hati saya melonjak
kegembiraan hingga tak terkata...
...sejak dari tu lah jugak kita mula rapat..mula mengenali
antara satu sama laen,,berkawan dan trus bercinta.. =) ..
masih segar dalam ingatan saya bila awak ajak saya kapel...
'gelaran apa yek nk kita panggil?'
' i panggil u H..u lak nk panggil i apa??
i lak panggil u B ek... so sweet kan..bila teringat kembali..
terasa bahagia sgt kite masa tu kan...
dari masa ke semasa hubungan ni tak dapat disorok lagi..
awak pernah cakap awak tak pernah suka hubungan jarak dekat..
awak suka hubungan yg jauh..saya faham apa maksud awak..
..tapi sekarang...kita dah tak bole berjauhan kannn...
jumpa sejap pon dah terasa rindu yg teramat..
..hari makin hari..cinta kita semakin melimpah ruah..
..tak boleh nk dibendung lagi..rasa cemburu , tak selesa,
rasa takut..hilang kepercayaan mula bercambah dalam
hati masing2...ni semua terjadi kerana takut akan kehilangan..
..tanpa kita sedari sikap tu lah yg membuat hubungan kita goyang...
selama 2 tahun kite 'pisah'..saya tak pernah anggap kita berpisah skali pon..
saya anggap kita masing2 memberi ruang untuk kita 'bernafas'..
..saya sayang awak tapi saya tak dapat luahkan..
..saya rindu awak tapi tak mampu membelai..
setiap perbuatan saya lakukan..
pasti akan terbayang akan wajah awak..
semua tentang awak.. tentang cinta kita...segalanya
masa kita bersama...saya tak sanggup hadapinya lagi..
sbb ni lah yg dikatakan cinta..
kita sama2 tak mampu tolak akan perasaan ini..
oleh itu, saya harap kita jangan lagi membuang masa
dengan benda2 yg boleh membuat diri masing2 terseksa..
..sama2 tau akan perasaan masing2..
'selamat ulangtahun sayang..moga kasih kita kekal selamanya..
dari chinta hati awak...."

tu adalah coretan seseorang yang ako baca...
..ermmm..perasaan ako ngn korang mungkin berbeza
pape pon..ako tersentuh hati dengan coretan tersebut..

ehh suka ati ako lah kan nak taip pe pon..

hahahhaa

oklah...sehingga berjumpa dihari yg laen plak

ako nk layan fefeeling pas ni..

maklomlah..hati tengah kuntum mekar mekar gtu..

hahahhahahahhahahahhaha

mesti pelikkan..tp ada ako kisah..

suka ati ako lah kan kan kann..ngee





challow beteyyy..
---<@ EppY2gEtheR




Anniversary dtg laei

Haiii...

Tak de pape nk coretkan

Cuma nk gtau...

Anniversary mai laei je

Bila tu???

Ari ni lah... 20 okt 2014...😊

Kenapa??

Takde pape..saje je nk gtau..

Special sgt ker??

Op koz lah...wpon 'tinggal kenangan'...

Lor...jadi sejarah pulak??

Sejarah mengajar kite tentang kehidupan..maka tak salahkan kalo kite memperingati kisah lalu walaupon sudah jadi sejarah...

Mmmm...no komen...

Tak perlu komen...hanya perlukan doa yg terbaek saje...kan lbh baek dr komen yg ntah pape je...

Mmm..yelahh tuu..

Okay...trima kasih adois amegos...

PS-EPpy anniversary...dont say any words...hehehehe..

#eppy2gether..
#5years..
#setiaujungnafas..

Sunday, July 6, 2014

Awakk

Hai awak

Eppy besday

Ehh..tak tau lah nk ckp cam ne ni

Erkk... smoga awak diberikan kesihatan yg baek...

Eh sy syg awak...

Emmm jaga diri yek...

Eppy 2gether awak....

Thursday, July 3, 2014

Bila tiba

As salam

Haiiyooo.....

Wat pe tu....hahaha.....ooowhh erkk...
Okay je niii..

Deyyy mspeace lu cite apa ni....
Dah arr lama tak update
Bila update mcm ni lak bentuk gayanye....
Ceeyyyyy...
Hahahhahaa.....

Okaylah2...ako mintak maaf sbb lama tak update.
Bukannye pe...
Hati manyakk senanglah kawannn..hahaha
Biasalah..bila hati ada gumbira...
Maka ini blog akan jadi sarang labah2 lorr...
Tapi bila ini hati ada manyakk susah jugakk...
Maka ini blog akan sentiasa di hapdet maa..
Ala botoii kaaah kawann...hahhaa

Betuii maaa..meh wa stori siket sama lu orang arr..

Ok
Bila hati kite senang...otomatik kite akan rasa
Tersangatlahh bahagianye...
Bagaikan dunia ni milik kite kite aje...
Macam takde masalah yg sgt berat lah katakan..
Tak yah g jauh sgtlah...
Ako bg contoh kat diri ako je lah ek..hikk..
Bila time ako happy..
Mmg ako lupa seketika ttg apa je terutama skali Blog ako ni ..mmg ako akan tak de masa nk update...bunyi cam kacang lupakan kulit je kannn..
Hahhaha... lumrahlah tu beb...tgh happy kann..
Mana nak ingat yg laen..ye dokk..ngee..

Tp bila time hati ako 'terusik' maka....
Blog ni lah tempat ako lepaskan apa yg
Terbuku dlm sanubari ako ni..
Maka ni lah tempatnye yg akan ako kunjungi sokmo

So nmpak tak?? Nape ako suka post menda2 yg sedih je..jarang ako post menda2 yg happy..
Tu lah sebab musababnye ako...
Ako tak reti nk share kesedihan ako ngan orang
Tats y lah ako share tru this blog...
Bila happy ako prefer share dgn org bkn dgn alam maya...biar dorg pon rasai kegumbiraan ako..
Hahahhaa...
Alasan tak leh blah kan kan kann... 😉
Tp sebenarnye tu bkn alasan yg ako sengaja nak reka tp tu lah kenyataan hidup ako...
Ngeeeee....

Oklah .... nnty akp sambung laei ekk
Ako cuba riki masa yg sesuai tuk hapdet ek

Pape pon sempena bln ramadhan al mubarak ni
Ako nk ucapkan selamat berpuasa...
Maafkan segala keterlanjuran ako sepanjanga mengendalikan blog ako yg ntah pape ni yek..
Ako hanya insan biasa yg tak terlepas dr kesalahan
Mohon ampun maaf zahir dan batin

Semoga kite bertemu di cerita akan datang..

--<@happy2gether...

Monday, May 5, 2014

we were stranger

......................

Assalamualaikum...

hye peeps...

arininye entry ako nk berjiwa omputeh sket
bkn pe...mana lah tau kot2 ada mat2 salleh yg terbukak blog ako ni kan..
kang tak paham plak...
dah jauh jodoh ako tu...hahahhaa...

khas tuk si dia..erkk bknlah..tuk umum yg skrg ni frust menonggeng..hahahhaa...

.................................................................

Dearie..
I can still remember
how we meet for the first time
we were soooo in love in a special way
u made me feelll sooo.....right.... ( at the time)

trough the years
trough all the good and bad
I knew how much we had
I've always been so glad
to be with u....

but now I felt lost..
holding back the tears
I'm trying with all my mighty

I was wrong when I hurt u
but did u have to hurt me too????
did u think revenge will make it better?

coz I can't fight this feeling anymore
I've forgotten what I started fighting for...
I tell myself that I can't hold on forever
I say ' there is no reason for my tears'

from a distance u look like my fren
even though we are used to be special in relationship before
I kept telling myself
u are not mine anymore

there's no use
looking back or wondering
how it could be now
or might have been
all this I knew but still I can't
find ways to let u go

letting love go is never easy way
but I do love u so
that's why I set u free

for the first time
I'm never going back
the past is in the past
that perfect girl is gone
u'll never see me cry anymore
let it go....let me go....

i'll spread my wings
and i'll learn how to fly again....

***we were stranger***

...pencarian di gugel...kalo terer..cari arr lirik lagu pe smua tu...hahahah..

ok babaiiii..chowallaa...





Tuesday, April 15, 2014

Alasan sgtt kann

Alasan tuk bahagia by asfan

Seperti mentari kan hilang
Mengikut jejakku menghapus bayangmu
Teruslah ku membawa cinta
Jauh dariku jauh darimu
Dan tak bisaku mengerti
Semua terjadi harus begini

Kini hanya tinggal hanya
Sisa-sisa kisah yang terindah
San hitam tiba membawa derita

Sejujurnya masih ada rasa cinta
Yang tak akan putus
Kerna alasanmu untukku bahagia
Seharusnya kau sedari
Separuh jiwaku akan mati
Yang tinggal hanya
Alasan untuk bahagia.....

Adusss...minat tul ako ngn lagu ni..lirik dia seakan menusuk kalbulah plak...brapa kali ako duk ulang je lagu ni...thanks to cik E sbb sudi watsapp lagu ni..hikhik...

Apapon alasannye...hidup harus diteruskan...lupakan je lah apa yg dah berlaku..bukan mudah..yes i know that tp apa ada pada janji yg tak ditepatri??hanya tinggal kenangan pon kannn...

Sekiranya kita masih ingat kisah silam maka kita tak kan kemana mana...walhal sblah pihak laei sudah pon jauh meninggalkan kita..persoalannye...haruskah kita masih bersedih..menanti sesuatu yg tak pasti??? Sampai bila kita mahu bertahan?mampukah kita bertahan??tepuk dada tanya diri sendiri.. ako hanya ingatkan saja dan ni pon ako ingatkan pada diri sendiri jugak..sbb ako pon masih bertatih tuk lupakan apa yg telah terjadi

Sekalipon bersedih..jgn abaikan diri sendiri... masih ada yg sayang masih ada yg mahu... teruskan membaiki kesilapan kekhilafan yg sedia ada.. berdoa pada Pencipta.. DIA maha Mengetahui segalanya...

--<@mspeace2u@>--

Sunday, April 6, 2014

Jom workout

As salam

Hye all

Jom kite workout...ingin memiliki susuk kaki yg menawan laei menarik serta sexy....ayoh smua...kite lakukannye sekarang...

Bagaimana caranye???

Mudah saja..ikuti step ini anda pasti rasa lenguh..hahahaha..

Dah dah..jom senam... jaga kesihatan jom.. la ni baru nak jaga...cehhh...hehehe...

Tak pe.. kome wat pelan pelan naaa.. jgn pakse diri..wat mana yg termampu pon tak pe..janji kome rajin wat... sket2 lama2 jadi kebiasaan nnty..percayaaaalahhhhh.....lagu dato ct terkumadang seketika...ngeee

Ok lah....nak workout...semangat waja diri dah kembali tebal ni.. so hope kome pon ada semangat yg kental mcm esey ni yek...

Ikut step dlm gambarajah tu In Shaa Allah...ada hasilnye kendian hari...

Selamat mencuba yek uols...

Peace2All...

Saturday, April 5, 2014

Ada hikmahnye

As salam....

Hai uols...ada sihat ke ri ni..

Me?? Ok je cuma sengal2 sket sbb bersusah payah wat workout kat umah...hehehe..nak kuwuslah katakan... kahkahkahhh.. try to workout sbnrnye ni... nak g gym mcm malas so wat lah kat umah... wat masa ni berjaya menten tuk lakukan di umah..kali ni wa tekad beb...hehehe...

Ok actually bkn ni yg ako nak share ngan korang smua tp tetiba je ako blank nak cete pe sbnrnye sbb excited sgt nak kuwusssss kan badan... hahahhaha... nasib badannnn.. sian kat lemak2 ako ni.. lama dah wat penempatan tanpa izin.. la ni kena singkir secara kejam halus oleh tuan tanah... kah kah kahhh...

Ok2..ari ni ako tak workout tp ako workout cara laen... caranye ialah....... mengemassss umahhh.. aiyohhh... disebabkan rajin yg dtg menyinggah ni jarang-jarang berlaku maka ako pon watlah sket perubahan ke atas tempat beradu ako... ako angkat katil...eerkkk..tuk dialihkan ke tempat laen.... maka hasilnye.....menjadi laenlahkan...ngeèe..

Ok ako dah merepek meraban dah ni... time tuk layan lelaki lari plak..nak rehatkan bdn yg masih ada sengal2 ni...

Chow dulu lah yekkk...jumpa laen entry..

Daaaaa....

Wif luv...
Mspeace2u...
Xoxo

Thursday, April 3, 2014

Aduhaii

As salam...

Aduuhh sayanggg
Aduhhh kasiiihhh
...............................................

Dia sakit arrr.... aduuhh
Jaga leklok yek diri tu...
...............................................

Wahai hati...
Janganlah bersedih
Wahai hati.....
Cuba bawa bertenang
Wahai hati...
Tak mo lah risau sgt
Wahai hati....
Bawa berdoa sokmo
Wahai hati....
Jauhkan dari sifat negatif
Wahai hati...
Basahkan dgn ZIKRUALLAH

IN SYA ALLAH....
Tiada apa yg berlaku....

Amin

Tuesday, March 11, 2014

Selamat kawen2

Assalamualaikum wbt..

Tak leh nak bebel byk2 ni..sbb ngah curi masa keje sket..heheheh...

Sebenarnye nak wish slmat pengantin baru kat one of my buddies... smoga bahagia till jannah.. jaga hati jaga diri jaga maruah dan jaga segala2nya.. terutama skali hati tu.. walaupon jauh... jgn berbolak balik hati tu..hehehe..  pape bykkan berdoa pada Yg Maha Esa.. tu paling penting supaya hubungan yg terjalin ini berkekalan hendaknye.. Amin..

Ok...done...nak kena setel keje lak walaupon waktu ni waktu tuk merehatkan otak.. huhuhu...

Sunday, March 2, 2014

Aduiyaiii

Ari ni terpakse lalu lintas di kawasan yg dah lama ako tak lalui..ehh beb..terpakse lalu okeeyy... sbb ada barang nk kena amek..
Tapi tu lah..setiap jalan yg aku lalui tu ada kenangan yg tak dpt ako padam..tapi tak pe lah.. nama pun kenangan kann...

Pape pon..ako percaya suatu hari nanti..pasti ada cahaya yg akan menyinari diri ini.. janji Allah itu pasti

Peace yow... daaa...

Thursday, January 9, 2014

the shadow of loging

RINDU BAYANGAN

BILA KUKENANG KU RENUNG GAMBAR WAJAHMU
KISAH YANG LALU TAK AKAN BERULANG LAGI
LUPAKAN SAJA CERITA LAMA
USAH DIRAYU PADA YANG TAK SUDI

JANGANLAH DINANTI PADA YANG TELAH PERGI
HANYA LUKA LAMAKAN BERDARAH KEMBALI
KINI KECEWA TIDAK TERKATA
MENGAPAKAH ITU DISEBUT LAGI

APALAH YANG HENDAK DI KATA
SUDAH SURATAN TAKDIR MENENTUKAN
OOOOOO...
INILAH RAGAM MANUSIA
MANIS DI BIBIR PANDAI BERMAIN LIDAH

BERPUTAR-PUTAR MEBELITKAN KATA-KATA
HANYA LINANGAN AIR MATA YANG MENITIS
PADA BANYANGAN DI ANGIN LALU
MEMBISIKKAN KATA RINDU BAYANGAN


sob sob sobbb...mcm lagu tu lah bila ako kenangkan sesorang...ako hanya mampu melihat gambo dia je...jika terserempak pon hanya pandangan sayuuuu je ako lihat dia dari jauh.. kini dan selamanya..tu jer yg termampu...ako tak nak luka lama berdarah laei..ako tak nak tersakiti laei mahupon menyakiti laei...ako mahu happy sepanjang kehidupanku..sisa baki kehidupan ako tak byk mana pon...walaupon kebahagiaan dia merupakan penderitaan bgku kerna dia bukan milikku  namun ako harus akur dengan lumrah kehidupan ini..mungkin kebahagiaan ako tak sama mcm dia rasai ketika ini...tp ako masih mampu untuk bergembira dari trus berduka...ako masih mampu tersenyum kepada sesapa saja...ako masih gah berdiri walaupon ada ketikanye ako tersungkur dek tersandung batu yg kecil...
Harapanku...semoga ako lebih tabah mengharungi hari2 yg bakal ako harungi ini. Berserah pada yg Maha Esa..

PENJELASAN


CLARITY by ZEDD


High dive into frozen waves where past the comes back to life
Fight fear for the selfish pain it was worth it every time
Hold still right before we crash, cause we both know how this ends
A clock ticks 'till it breaks your glass and I drown in you again

Cause you are the piece of me, I wish I didnt need
Chasing relentlessly, still fight and I dont know why
If our love is tragedy, why are you my remedy?
If our love's insanity, why are you my clarity?

If our love is tragedy, why are you my remedy?
If our love's insanity, why are you my clarity?

Walk on through a red parade, and refuse to make amends
It cuts deep through our ground and makes us forget all common sense
Don't speak as I try to leave, cause we both know what we'll choose
If you pull, then I'll push too deep and Ill fall right back to you

Cause you are the piece of me, I wish I didnt need
Chasing relentlessly, still fight and I dont know why
If our love is tragedy, why are you my remedy?
If our love's insanity, why are you my clarity?

Why are you my clarity?
Why are you my remedy?
Why are you my clarity?
Why are you my remedy?

If our love is tragedy, why are you my remedy?
If our love's insanity, why are you my..



@eppY 2getHer@



Monday, January 6, 2014

sakura cinta




You hurt me, then U say sorry...
But you hurt again...
U say u don't love me..then u show some
love..
Then ignore me again...

... ... U treat me just as a Toy...which u need went

u r bored..

Then u throw away...
Just like a thing that u pick up in
need...only in need..
Then u find it useless... But my heart pains each time I see u happy
with someone else...
because I Still want u to be happy with
Me..
And just want your arms to die in...

JUST WANT U TO BE ONLY MINE..
finaly..it just a WONDERFUL DREAM...
='(


#thanks to MR FB for such a wonderful words =) PLUS i ada edit sket lah ekk..hehehhe


@eppy 2gether@
* sejauh mana kau pergi, kau tak akan pernah jauh dari HATIKU*  mana jua ku pergi..aku selalu membawa kau bersamaku di dalam HATIKU.. *



Saturday, January 4, 2014

ending year but it is a new beginning


As SALAM uolss

ok fine mesti ako dah terlewat beberapa ari nk wishhh Eppy New Year kan...erkk actually ako dah wish dah pon masa Maal Hijrah tempoh hari..tu laei bermakna wat ako kot dr wish new year hoq ni..ngee.. papa pon eppy2 je lah ekkk...

takde pape yg ako nk share kan kali ni..ni pon curik2 besehkan blog sebab dah lama tak jengukk kan..bizi banget sbb nak close account..huhuhu..mcm orang2 besar plak ako kan...or macam ako je yg ada power nk close account..hahaha...ako macai je bab..tp teringin gak nk jadi bos.in shaa allah.. harap2 thn 2014 ni terbentang luas rezeki ako. Amin.....

ok lah...nk sambung keje lak ni..maklomlahh ari2 terakhir akaun di tutupppp...keje berlambak laei ni..haishh...hahahhahaa



pliz be a good person yek mspeace..=)


@eppy 2gether@