Animated Superman Logo

kebabow


Lonely Me

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Tuesday, April 30, 2013

khapkunkrab- PART 2



ellooooo

ako tau ni dah part 2 plak

DAY 2 - 2 Feb 2013

mcm biasalah..bgn pagi wat benda2 yg wajib dulu then kemas2 pape yg patut sbb ari ni nk p ke KRABI plak... plan ni berlaku semasa mkn tgh ari semalamnye... ye lar kan...kalo dah dtg cni tak singgah ke pantainya tu mcm 1 kerugian besar wat pelancong mcm kitorg ni.. ekekekkee

kitorg gerak dlm kol 10am waktu tempatan....biasalah..kami p bekpez dulu sblm gerak ke krabi...yeeaahhh!!!... perjalanan mengambil masa lbh krg 5 jam...ini kira termasuk waktu singgah menyinggah  di tempat2 tertentu...hehehehhe...

dipendek cete...setibanye kami di sana....ketua rombongan merangkap kapten merangkap sgala kepala kami pon mencarilah bilik2 tuk bermalam pada waktu kejadian tue...ako n beberapa geng laen duk tepi batu tgk pantaii suuuddiiiii...hahahaa...

welkem to KRABI uolsss....
ni blom ramai laei dorang bersidai.. =P
tup tap tup tap..dptlah bilik yg dicari...so kali ni nye bilik ako lupa brapa herge dia tp quite murah gakk...so 1 bilik share 4 orang... ada 2 queen bed..so mmg ngam2 tuk kitorg yg sgt GYIYOMI ni... ekekekekee...

so kitrg rehat jap..wat pape yg patut..pastu trus gerak kuar... sbb geng laen dah book boot tuk g 1 laei pulai pe benda namanye tu ako tak taulahhh....huhuhuhu... nk p sana sbb nak berendammmm.. air kat sana jernih sket dr pic yg kat atas tu.... korang tgk lah pic yg ako nk sajikan ni ekk.....

lets gooooooo!!!



mcm nk terjun je..tp bkn kat cni yekk..hehehe
bilalahh nk sampai ni.... =)



sesampai je kat pulai tu...ako dah teruja yg amat sgt...so dlm ramai2 geng kembara ni..ako rasa akolah org yg paling tak tahan nak terjun dulu.. maka dgn selamber dunk..ako trus memenuhi keinginan ako tu..terjun n  swim n swim n swimmmmmmmmmmm...hahahhaa.. mcm lah terer benor brenangnye pon... ekekkeke .. ako lah org yg pertama..meke y laen ni agak segan2 dulu..malu2 tp mahu..hahahhaha... ako?? apa kisah...kalo malu tak dptlah nak berendam lelama nnti kann ann annn...hihihi

cni pon ada rock climbing ok uols....sesapa yg suka memanjat leh lah join brader omputih ni ek

air sgt jernih..ada gak ikan kecik2 berenang-renang bersama ako ..but sorry guys ako tak pegang camera sbb dah excited sgt..n camera ako bukan waterproof so tak leh nk amek pic dlm air yekkk.. harap maklom... may be ada rezeki lbh ako beli yg waterproof..haishh tetiba teringat handycam waterproof sony tuu...arrghhhh geramnye akooo sbb tak mampu miliki laei... hihihihi...ok tu cete kat entry laen yekk....huhuhuhu....

pemandangan waktu senja...so time ni kami dah nk blk bilik n rehat2  plak
oraittt....pasai pantai n swimming2 ako dah cete..la ni time happening waktu mlm plakkk..pas magrib gitu ako ngn geng yg laen g cari tempat makan..tp kami pergi berenam je...jejaka yg laen dah g tempat2 laen kecuali kapten..setia bersama kami laei..dia lah 'penjaga' ako semasa ada kat sana...hahaha..jagalahhh sanggatt kannnn...

ni tempat dinner kitorg...kami ber6 lepak mkn sampai lebam..hihihi..yg penting HALAL uols
puas gak kami berjalan di tepi2 jalan raya semata nk mencari tempat mkn..kena perhatikan tanda HALAL setiap kedai yg ada...kebykkan mmg tak de lah..tu yg jenuh jalan kaki..tp tak rasa sgt sbb sepanjang perjalanan tu byk booths yg jual pelbagai sebenier kat situ..so kalo korang nk cari sebenier tuk sesapa..pas mkn tu cari je kat area tepi tu...berlambak n mcm2 ada tau....

yummyy..amacammm tergugat tak pewot korang..hihihi..tomyam makanan yg wajib sepnjng  percutian kami ni... ngeee!!!

mcm ako cakap td..pas mkn kami smua berpecah..maklomlahh..pewot dah diisi..hati pon manyakk senang mahu jalan2 sambil mencuciiii mata plak..so ako ngn kawan ako ..kami berduet je...opss sblm terlupa...nama kawan ako tu CT ekk.. so ako ngn ct jalan2 cari barang sebenier tuk org2 di mesia...puas gak kami meronda sepnjang mlm tu...dptlahh rembat beberapa helai tshirt, key chain, freeze magnet from krabi tuk dibawa pulang nnti....
 tuk pengetahuan korang jugak...mlm kat cni sgtlah happenning..ada  1 rest ada wat live band...layan siot..ngn kaki2 tourist yg lain melayan live band depa...sgt teruja uolss... so kalo tak caya korang leh dtg ng merasai apa  yg ako n de geng rasai kat cni... hehehehhee... pas puas kami berjalan..barang pon dah byk kami rembat...maka kami berdua decide nk balik bilik...sok nk balik ke hatyai plak...adess... lotih gak sbb byk masa kat atas jalan je kan..pape pon mmg enjoy sgt.. 

eppynye sbb dpt borong barang...

geram tgk scoot ni...ni khas tuk disewa tp tak dan nk sewa sbb  jalan kaki  adalah lbh baek tuk kesihatan.. =)

oppss sblm balik bilik..kaki kena bg rehat n bersihkan dulu yek kawan2.. peace...tersgtlah murah kalo nk  dibandingkan kat mesia..tp bila kira2 balik...erkk tambang nk ke cni je lah yg mahal sket..ngeee so wat je lah kat mesia yek.. =P

settle tuk ari kedua...sampai bilik..ako n ct mengemas pape yg patut...pastu...wat pape yg patut n then ....gud nite ct......hahahahhahahah...tidooolahh apa laeiiiiii..sok nk blk hatyai n cari sebenier kat sana plakkkk... ok guys....tggu entry yg berikutnye yekk.. part 3 plakk..tak tau bila ako nk update...lalalalallaa...

ZZZzzzzzzz..............

@eppy 2gether@ 


Thursday, April 25, 2013

saje saje je ek



Lirik Lagu Bahagiamu Deritaku – Hafiz

Ku dengar kau cinta sangat padanya
Ku dengar hatimu kini miliknya
Dia kan menjadi teman sehidup dan semati
Aku menjadi sahabatmu

Siksanya mengakui kau teman biasa
Terpaksa ku terima itu hakikatnya
Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu

Yang pasti aku tak mau lupakan cinta
Kau percik api membakar kenangan lama

Aku tak tahu menilai cintamu
Aku tak mampu pertahankan

Tinggalkanku, perlahan-lahan ku terima
Semakin ku sakit, semakin kau bahagia
Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu, bersamamu

Mengapakah aku jadi lemah
Sungguh ku tak sangka dia membawa jantungku bersamamu
..........................................................................................................................

amboiii motip ako share lagu ni..
ako tgh derita ke apa ni...??
kompius plak ako.. muahahahahhaa

ok...saje je kot
tak salahkan kalo nak share kan kann annn ann

td ako dgr lagu  ni kat hot.fm tu yg try riki2 lirik dia
tup2 'tercuit' ati nk berkongsi ngn kome smua
laei pon dah lama ako tak share lirik lagu jiwa kembang ngn korang smua kan
hahahhaha
so trima je lah..
lalalalalla

oklahh..chow dulu..

nk pikir nak update story mory apa lak jap g ni...
yo yo arr je kan... hahahahaa..

till here.. adios..

@ePPy 2getHEr@

Friday, April 19, 2013

khapkhunkrab......part 1


Assalamualaikum...

hye uolssss

ok2 make it short yekkk
and sowiiii sgt2 sbb lambat nk update..huhuhu

kali ni entry ako sal vacation horey2 ako g ke negara jiran

tak jauh mana pon...kat hatyai thailand je ponnn...sawadikaapppnye tempat

DAY 1 - 1st feb 2013

kami g dalam 10 org mcm tu lah...g sana dlm 4 ari 3 mlm.....naek air asia je..masa tu tiket tgh murah...g blk dlm RM198 jer..so kira tahap murah lah jugak kan..ngeeee

flight dr lcct dlm tgh ari...so kami pakat jumpa trus ke lcct...muka masing2 tak menyabor..maklomlahhh nk berhoreylah katakann..so lupakan seketika benda2 yg ada di mesia ni...hahaha...fohyoww je kann.. =)


flight kami..yeyyyyyyy!!!!
biasalah bila dlm flight..ada xtviti yg tak diizinkan wat sektika waktu..tp disebabkan keghairahan..kami terpaksa melanggar peraturan seketika..alaaa bukannye apa pon..amekk gambor kenang2an jer kottt...hahahhaa....perjalanan mengambil masa sejam mcm tu je lah...dekat je pon...tp tu lah sempat gak mata ako ni amek kesempatan nk lelap...sbb sampai2 sana dah ada xtviti so jz take a nap je lah.... =).. tp ako tak leh nak tido sgt...jiran duk tgh ako ni bising sgt..ada je bahan dia nk kenakan org..cehhh..hahaha..sorry incikkkk......lallallaa

here we are...akhirnye sampai jugak...mcm dlm mimpi je...tp tu lah  realiti hidup ako dan  yg laen...sampai cni dlm  kol 1pm waktu mesia.. 

opss sblm terlajak bercerita...waktu mesia ngn hatyai tak sama tau...kat sana lewat sejam je...so kalo ikut kan waktu kat sana..kitorg sampai dlm kol 12pm lbh lah..sooooo kita HOREYYYYY2 lahh pas tu..hahahhaaaa.........

bukti ako dah sampai hatyaiiii..hehehe..motippp kan kan kan.... =)

sesampai je kami berkumpul seketika..tuk mencari transpot ke tmpt penginapan...erkkk kitg cari bilik on the dot tau..tak booking pon sblm ni..gamble je ni..cara kann...hahaha..tp alhamdulillah smuanya berjalan lancar... kami dpt transport- van..agak mahal gak lah tp boleh lah kalo share ramai2 kan...

riki punya riki..akhirnye dapatlah kitg smua lepak kat otel mayflower..bilik berdua..so sorg byr dlm rm55 tuk 1 mlm je..so ako rasa masih dlm keadaan murah laei n biliknye..amboiiii..mcm otel 3-4 star gak lah...berseh n selesa..kalo ako rasa selesa so bermakna korang pon pasti rasa selesa gak..alaaa laei pon nk tido mandi je kan...most of the time kite akan kuar jalan2 so bilik tu hanya tuk persinggahan sementara jee...ngeeee

bilik ako dan rumet seketika ako..kihkihkihh
ok..pas dah check in bagai.kitrg truskan perjuangan di hatyai...hahaha..cari makan..sbb dahh tgh arii..pewot pon dah wat band keroncong alaf baru...kat cni byk kedai mkn..tp kena perhatikan logo halal lah dulu yekk..trun dr otel ni jalan sket ada restoran mamak, restoran kelantan, restoran halal lah kan..so tak payah wisau sgt pasai mkn.....


tu pic sdg menanti makanan yg laen sampai..kena snap awal2 sbb bila dah sampai tak dan ako nk snap...smua dah kebuluq tau..kang asek amek gambo je makanan pon dah abess..hahahhaa..kalo ikut time kat pic tu dlm kol 3.39pm...kalo time hatyai lewat sejam..so dlm kol 2.39pm...so kalo dah time2 camtu..mmg pewot masing2 dah ada band tersendirilah kan..so pepaham sendiri lah yek...ngeeee

pas mkn kitorag blk bilik sejap..rehat2 kan badan sbb ptg sket kami nk p floating market plak...so time ni lah nak bersihkan diri n bersolat...horey2 gak..tp jgn lupa tanggungjwb gak yek..peace.....pas settle smua tu..ako pon rehat2 n cari apa baju nk pakai tuk sok kan ari nye...haiisshh tak sabar lak tggu keesokkan arinye lak ek...ari ni nye pon tak settle laei..adoiyaiiii..manusia tetap manusia kan..erkk pe ako merepek ni...hahhaa..pape je lahh...=)

ok done....

pas rehat2 n mandi manda bagai...kitorg pon trun n tggu kat lobi hotel...penggembaraan ke floating market pon bermula.. aheksss... dlm kol 5pm (waktu hatyai) kitorg berpusu pusu ke lif otel...hahhaa..motipppp!!!!..tu pon nak mention ke kat cni...erkkk haruslahhh...hahhahaa.. ok contd.....

dah berkumpul kat lobi..so keje kaptenlah cari tuk tuk untuk kami smua...tawar punya tawar akhirnya dpt gak tuk tuk yg murah sket nk p sana...tp ako lupa brapa kena byr..hihihi..sorry guys...

dalam tuk tuk nk p floating market...air freshener...original uols..tak payah pakai aircond..hahhaha

ok bila dah kagum sgt naek tuk tuk ni..dgn tak de safety belt...ako pon ghairah tak semena mena..hahaha.. maklomlah kat mesia mana ada weiiii... =)... pastu ako nmpak 1 kedai ni jual anak2 pinky...hehehe..

erkkk kena samak pasni blog ako ni weii...huhuhuhu.. =) 

perjalanan mengambil masa tak sampai setgh jam pon..or maybe sbb uncle tuk tuk bawa laju kot...hehehe..tp mmg syok lah naek tuk tuk ni..tak payah pakai aircond...hahahhaaa..korang paham2 sendirilah yek.. aheks

so sesampai jer kat sana..aktivit tegar kitorg cam biasalah...bergambo gambo sakan..maklomlah jakunis yg teramat sgt..muahahahhaa....

sesi bergambo bukat abes takat area depan2 kawasan jajahan floating market je  tau tp disegenap pelusok jajahan floating market.. baru nmpak gaya pelancong sket.erkk mmg kami ni tourist pon....kahkahkahhkahhh

tadaaaa!!! ni lah grup kaki jalan kami....

so jalan punya jalan..kami terjumpa sesuatu yg..eeuuuwwwww....yukss!!!..ok tu tuk org2 mcm ako je lah yekk.. tp bg masyarakat kat sana..depa tak de heran lgsg pon...kami jer yg heran bin ajiab sket..ngeee.. mesti korang duk tertanye2 apakah benda tu kan...hehhehe..jeng jeng jenggg...lihatkah pics di bwh ni yekk...lalalalalaa..

amacammmmm....macam2 ada ni..korang pilih jer apa yg korang idamkan selama ni..ekekeke
yg ni besar sket..bunyi krap2 dia pasti melazatkan  tekak korang..ngeeee
yg ni agak lembur sket..nyonyot2 pon ok gak ni...peace!!!

hahahaha.......amacammm...terliur tak uols....

ok..tu ako tak leh nk cete sgt apa rasanye sbb AKO TAK MAKAN PON...erkkkk.. namun begitu semasa ako di gerai tu adalah pelanggan ni ( mamat sana) beli beberapa bath..ako dgn muka yg tak bersalah tgk je aunty tu bungkuskan dgn perasaan bangga gak kat mamat thai tu (dlm hati aunty ni mesti cakap...ari ni biz ako laris ni..hahaha..agaknyelah yekk... =P )...ada ke patut dia soh ako beli..MMG TAKLAH jawapannya...hahahhaaha

ok stop pasai tu..gerai tu ada kat area depan pintu masuk floating market tu..dekat2 depan je..mungkin tuk tarikan para pelancong kot..huhuhu.. kami pon truskan lah berjalan2 masuk ke dalam  laei..maka..jeng3.. aktiviti tegar kami bermula laei.. taken pics anywhere everywhere..lalalallaa 

here we are.....view atas bridge floating market
cer teka pebenda ni...sushi katanyee...hihihi
ako ada beli 1 tuk kenangan terindah berada kat cni..peace!!!
ako tak paham..kebersihan harus diutamakan.. aheks.. 
telur puyuh..yummyyy
adat membeli...dah murah nk murah laei..mmg tak dptlah..hahhaha
atas tu smua ako sajikan mata korang dgn aktiviti2 yg ako dan geng2 laen lakukan...mmg sepanjang 'perairan sungai' tu tmpt dorang meniaga..ada lah sebarang 2 3 ako beli kat citu...makanan dia ada yg halal.. jgn wisau..kebnykkannya yg menjual tu islam..tp kalo korang rasa ada musykil...nasihat ako BAEK tak payah makan ekk..peace.. amek gambo je lah yek...kihkihkih .. tuk pengetahuan korang jugak...ada gak yg meniaga mcm ni kat darat...maksud ako..jual kat gerai2 atas tanahlah ek.. sama jer herge depa ni...tak payah nk wisau..cuma wisaukan mata je..sbb rambang mata nengok dorang ni...harga tak mahal mana pon..kalo dlm RM lbh kurang 2-3 ringgit je..murahkan...hihihii

so dah abes merayap lbh kurang sejam dua..kami pon decide nk balik otel plak..so kami pon trus blk otel.. sbb malam nak merayap sekitar bandar hatyai..jalan kaki je..hehehehhee..nak servey2 barang tuk sebeniyerr plak...ekekekkee

sekitar otel je merayap ni

mlm hari lak, pas dinner bagai..kami decide nk round2 kat area otel je.. so kami pon berjalanlah sampai lebam kaki pada mlm tu...psssssttt....kami g wat massage...ahekss..murahh siot..ekekkeke.. n 1 more thing..VVIP room karok pon murah..tp malangnye kami tak masuk sbbbbbb kang lagu pe je yg kitorg leh nyanyi pon..hahhahaha (laei pon ako tak minat karok pon..huhuhu)... g massage laei bagus sbb sok nak g KRABI plak...lalalalalla....mlm tu kitorg yg ladiessss ni blk bilik dlm kol 12am waktu thai...sampai2 bilik...pe laei wat pape yg patut..then trusss ZZZzzzzzzzzzzzz....

~~to be contd~~

ok guys..jumpa laei kat part 2 ekk..tp tak jhannjiii bila leh update r yekk...ako dah letih perah otak dikala ini..hihihi

@eppY 2getheR@