Animated Superman Logo

kebabow


Lonely Me

Lilypie - Personal pictureLilypie Angel and Memorial tickers

Monday, August 31, 2009

ANGAH


TO MY DEAREST ANGAH

Terlalu cepat masa berlalu hingga kita kadang2 terlupa akan apa yang telah berlaku
Kita biarkan masa berlalu dgn begitu shaja tanpa membuat sesuatu yg bisa menggembirakan hati kita
Sepanjang hayat yg kita tempuhi kebnykkan nya hanya ler menggembirakan hati org lain
Pernah kah kita berfikir tentang kesedihan org laen?
Pernah ker kita menanyakan kabar berita org yg sudah lama kita tidak ketemu?
Apa yg berlaku sudah tercatit dalam diari yg telah disediakan khas tuk kita semua
Hidup dan mati kita telah ditentukan oleh YANG MAHA ESA
Kemana saja kiter pergi, dimana saja kita berada...
Sudah ditentukan oleh-NYA
Kepada mereka yg telah pergi tuk selamanya...
Hanya doa saja yg mampu ku iringi...
Semoga rohmu dicucuri rahmat oleh-NYA..
Amin..

AL-FATIHAH...

...Rafidah Ann Binti FAdzil..
13031975--->29082009...




Sunday, August 23, 2009

CINTA atau SAHABAT ???


‘’ 1 hari CINTA dan SAHABAT berjalan-jalan dalam sebuah kampung..Tiba-tiba CINTA jatuh dalam telaga..KENAPA???..kerana CINTA itu BUTA..lalu SAHABAT pun ikut TERJUN...KENAPA???...kerana SAHABAT akan buat apa saja demi CINTA.. Di dalam telaga CINTA hilang..KENAPA???..kerana CINTA itu HALUS maka ia mudah hilang kalau tidak di jaga, sukar di cari apatah lagi di dalam telaga yang GELAP..sedangkan SAHABAT masih tercari-cari di mana CINTA dan terus MENUNGGU...KENAPA???...kerna SAHABAT itu SEJATI dan akan kekal sebagai SAHABAT yang SETIA.. Lalu hargai lah SAHABAT kita selagi kita terasa dia BERERTI..walaupun kita punya PASANGAN HIDUP..SAHABAT masih paling SETIA..walaupun kita punya BANYAK HARTA, SAHABAT tetap paling BERHARGA.. Dari CINTA yang GAGAL kini saya ingin menjadi seorang SAHABAT ‘’

Ermm..pernah tak dapat message macam di atas..rasa nyer hampir kesemua manusia akan dapat message tersebut...tak ketinggalan gak sy..thanks sgt pd member yg meng’forward’kan message tu kat sy..bila di baca berulang kali baru terasa bahawa ada gak kebenaran di sebalik ayat tersebut..mana tak nyer...bila kita dah jumpa ngn pasangan hidup,kebanyakkan kita akan lupa kekawan yg pernah gelak ketawa bersama2 ngn kita..tak kira lah dlm waktu apa sekali pon..sedih,gembira,tensen,etc....lupa segala nyer hanya semata2 kita sudah jumpa ngan someone yg kita rasa hanya dia jer lah yg boleh meng’happy’kan kita..tak der org lain lagi selain dr dia...

Apa makna CINTA? Apa makna SAHABAT? Tanpa SAHABAT,CINTA tak kan hadir ker? Tanpa CINTA,SAHABAT akan dibuang ker??

Apa-apa pun...ikhlas kan diri tuk bersahabat..ikhlas kan diri tuk bercinta... kedua-dua nya penting dlm hidup kita..tanpa SAHABAT,kita tak mungkin akan berjumpa ngan CINTA..tanpa CINTA,kita mungkin tak kan berjumpa ngan SAHABAT..